View Single Post
Eski 30-11-2010, 15:04   #493
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Okuya okuya başlığın 14. sayfasına kadar gelebildim, bu başlığı yeterince takip edemedim ama kırık ayağım bana çok şey kaybettirmiş. Doğrusu oldukçada bilgilendim ve hatta kendi enzimimi dahi üretebileceğimi düşünüyorum. Hatta dikkatimi çeken ve benimde söyleyeceğim bir şey olarak enzimin üretim tekniği halk arasında imam şarabı/köy şarabı denilen bir yöntemle üretiliyor olması.

Neyse, benim de olaya bir katkım olsun diye içilebilir olarak üretilmiş bir enzimde ya da tarımsal amaçlı üretilmiş enzim de olabilir (analiz yaparken burada tatmak isteyenlerde olabilir diye önceliği içilebilire vermek isterim) bana gönderilecek yarım litre veya bir litre enzimde resmi bir sonuç olmasada alkol tayini, pH, tat, renk gibi laboratuvarda yapılabilecek kit gerektirmeyen analizleri TSE ve 17025 standartlarında yaptırarak bu başlığı takip edenlerin bilgilerine sunma olanağım var. Ayrıca burada söylenebilecek veya merak edilen analizleri kit gerektirmediği takdirde çalıştığım birimde işinin ustası ve meraklı mesai arkadaşlarımdan rica ederek yaptırma şansım var ancak o zamanda daha fazla enzim gerekiyor.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 30-11-2010 saat 22:03
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön