Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki
aslında bir çok kişi...
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Meyvelitepe
Bunların yanı sıra bilgi üretip, sınırsızca paylaşmayı da ilke edinmeliyiz. Gücümüzün buradan geleceğine kuşkum yok.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe
Benim için bundan sonra 27 kasım ''Uzak bahçeler fırtınası'' olacak.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömer.tuncer
Ama verilen karar doğrudur (göçmen kuşlar gibi) uzak bahçeler artık kanatlanmalı
|
Yukarıdaki sözler üstüne daha ne denir ki. Hepsi de Uzak Bahçeler oluşumunu geçmişiyle ve geleceğe bakışıyla bir başka açıdan kısa ve özlüce tanımlıyor.
Sevgili Malina ise zaten hep yanımızdaydı ve Uzak Bahçeler agaclar.net sayesinde oluştu. Belki her üye bu gücün farkında değil ama, agaclar.net 82.521 üyesiyle (son gözüken rakam bu) bir okul. Sevgili Sarıcan’ın deyimiyle Köy Enstitülerine benzer bir oluşum. Bizi var eden bu oluşumu nasıl bırakabilirizki. Doğal olarak bu güçbirliği hep sürecek.
Geriye dönüp baktığımızda çokta uzun olmayan bir süre içerisinde Uzak Bahçeler bir çekim merkezi olmuştu ve deyim yerindeyse artık bir sıçrama yapması gerekiyordu. Bu daha ilk adım dostlar. Asıl zorlu süreç, diğer deyimiyle
“fırtına” bundan sonra başlayacak. Satış organizasyonu, ürünlerin tüketicilere ulaştırıması ve de en önemlisi Bayindirmevki’nin deyimiyle “son kimyasal gübre fabrikası kapanana kadar” sürdürülecek uzun soluklu bir mücadele
vb. türden aşmamız gereken daha çok engel var. Ancak Sevgili Üzüm gibi (Kendisi bu başlıkta fazla gözükmese de yaptığı uygulamalar ve yazdığı yazılarla bizim doğal bir parçamız olduğunu çoktan haketmiş bir üye.) gizli üyelerimiz ve yazmasalarda bizi gönülden destekleyen dostlarımız sayesinde bunu başaracağımıza inanıyorum. Bir kişiyi daha kimyasal kullanımından vazgeçirmek bu oluşumun başarısıdır diye düşünüyorum.
Sevgili Halil Önen, sözlerini biraz değiştirerek, şöyle özetlesem bana kızmazsın herhalde.
"Evet artık rotamız belli, yola çıkıyoruz ve gideceğimiz yeri biliyoruz, varacağımız yerin neresi olduğunu zaman gösterecek." Ancak gemi mutlaka durgun sulara varacak.