View Single Post
Eski 28-11-2010, 23:06   #379
bayindirmevki
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
"Uzak Bahçeler, bundan sonra ne yapacak?" Bu soruya cevap verebilmek için Ayhan Kaptan'ın gemisinin Yarımca'da demir atmasını fırsat bilerek 27 Kasım 2010 günü öğleden sonra, bir araya geldik. Ayhan Kaptan'ın güzergahı son anda belli olduğu için bütün üyelere zamanında duyuru yapamadık. 26 Kasım akşamı ulaşabildiğimiz bütün üyelere bildirimde bulunduk. Ulaşabildiğimiz arkadaşlardan toplantıya katılanların listesi aşağıdaki gibidir.

1- Meyvelitepe Ailesi,
2- Sındırgılı,
3- Bayindirmevki,
4- Ayhan Kaptan
5- acemi_caylak

Toplantı sırasında, Ensar, Halil Önen ve Lilum ile telefonla görüşerek bilgi aktardık. Ulaşamadığımız ve geç bildirimden dolayı mazaret bildiren ve katılamayan arkadaşlara duyuruyu yapmakta bana bana düştü.

Lodoslu bir havada ve denizde 1,5 metrelik dalgaların arasında biraz tırsarak, biraz korkarak maceralı bir yolculuktan sonra gemiye çıktık. Ayhan Kaptan'ın çok iyi organize ettiği bir masanın etrafında, sıcak çaylar, kahveler, kırmızı enzim ve bunların yanında Meyvelitepe Ailesi'nin getirmiş olduğu kurutulmuş hurma, kek (hayatımda yediğim en güzel kekti diye not düşmeden edemeyeceğim) ve gemi aşçısının hazırladığı börek ve tatlılar eşliğinde çok güzel bir sohbet ve toplantı oldu. Meyvelitepe Ailesi'ne, Ayhan Kaptan ve Gemi Aşçısı'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayhan Kaptan'ın bizi uğurlarken gemici selamı göndermesi çok manidardı.

Toplantı sırasında o kadar çok şey paylaşıldı ki hepsini yazmak çok uzun olabilir. Bu yüzden fazla uzatmadan alınan kararları açıklamak daha iyi diye düşünüyorum.

1- Uzak bahçeler grubu kendi sitesini kuracak ve bu sitede bu oluşumun ilkeleri, hedefleri ve uygulamaları ayrıntılı şekilde anlatılacak. Site dünyadaki buna benzer oluşumları da örnek alarak üyelerini ve okuyucularını sürekli bilgilendirecek. Bu konuda her üye kendi deneylerini anlatacak.

2- Uzak bahçeler kendisi için en kısa bir amblem belirleyecek. Üyeler bu amblemi ürettikleri ürünlerde kullanabilecekler.

3- Bahçe tanıtımları ayrı bağımsız bloglarda gerçekleştirilecek ve üyeler bu bloglarını sürekli güncel tutacaklar.

4- Sitede bu bloglara link verilecek ve merak eden okuyucular her üyenin bahçesine bu linklerden erişecekler.

Alınan kararlar kısaca bu şekilde.

Bu kararları en kısa zamanda gerçekleştirmek ve ikinci toplantıyı çok daha geniş katılımlı yapmak üzere, herkese selamlar.
Ne ekleyebilirim ki bu yazılanlara? Hiç. Acemi usta özetlemiş. Benden tek kelime. Güzeldi...

Acemi ve Sındırgalı ile geçen keyifli yolculuk. Adımla özdeş sularda bir macera gibi bata çıka gemiye varmak. Çok sevdiğimden mi incitmişliğim? Meyvelitepe ailesi. Sevgili eşi yaz derken kendisinin oku değişi. Kendilerini görme fırsatı bulduğum için mutluyum. Ayhan kaptanın incelikli ev sahipliği. Romanlardaki gibi gerçek bir kaptanla karşılaşmak, işi kendine yakışan... Uğurlarken kırk yıllık dostlara özel sarılışı. Faklı fikir ve karakterlerde ki insanların aynı yürekte buluşması. Hepsi, hepsi çok güzeldi.

Burda, kaptanlarını mahcup etmeyecek uyum içinde bize hizmet eden gemi personelinede ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Acemi, her saat başı beni arayarak onca yolu yapmamı sağladığına değdi. Sağ ol.

Sonuçta; Bir kaç akil adam toplandık. Gelemiyenler bilgilendirildi. İsmi geçmeyenler unutulduğunu sanmasın. Masada bir kaç kişi olabiliriz, aslında bir çok kişi...Alınan kararlar ortada. Ben üstüme düşeni yapacağım. Halil ustanın dediği gibi belki de veda zamanı. Kimbilir? Doğanın kuralı değil midir ki her canlı gün gelir yuvadan ayrılır. Olanları bunun dışında yorumlamak gereksiz.

Herkese saygılar

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön