Arkadaşlar merhaba;
Jeotermal bir arazi üzerine sera kurmak istiyorum ve şuanda tasarım aşamasındayım fakat takıldığım bazı konular sera Eskişehir de oldukça düz bir ova da kurulacak bu duruma göre;
1.Serayı cam dan yapmayı düşündüm ısıyı tutması için, fakat çok maliyetli oldu, sera plastiğinden kullanmayı düşünüyorum Eskişehir in ayazını bileniniz vardır

sizce maliyet için plastik (naylon) kullanmam doğrumudur. yaklaşık 100m2 düşünülen ilk aşamada.
2. Serayı kurarken iskeletini oluştururken 2 metrelik 5cm'e 4cm kalınlığında ortası boş demir i yaklaşık toprak altına 40 cm gömmeyi ve onun üzerine içine demir geçirilmiş pimaş borularla üstünü kapatmayı düşünüyorum, seranın genişliği yaklaşık 10 metre civarında olucak (tahmini) sizce bu yol doğrumu? önerilerinizi almak isterim.
3.Topraksız tarım yapmak istediğimden domates ekmeyi düşünüyorum (ekmek genelde toprak için kullanılan bir fiil ama düşündüm bulamadım

) domateslerin boyu uzun olucağı için yere yakın mı oluşturmalıyım yoksa yüksek mi? burda asıl sorun şu aslında ısıtmayı nasıl düşünmem gerektiği? demir borularla sera içerisinde dağıtmam mı doğru olur yerin altından **** tavsiye edebiliceğiniz bir şekilde, yoksa petek mi kullanmam gerekir.
Aklıma takılanlar şuanda bunlar tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım var
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..