View Single Post
Eski 27-11-2010, 15:28   #8
dağ çiği
Ağaç Dostu
 
dağ çiği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 568
Kuşburnu marmelatı

Kuşburunlarını temizledikten sonra iyice yıkandıktan sonra tencereye konur.Üzerine su gelicek şekilde kaynamaya alınır su eksildikçe sıcak su ilava edilir.kuşburunları ezilmeye başlayınca ocaktan alınır.Bu işlemi gece yapmanızı tavsiye ederim sabaha kadar kuşburunları iyice şişer suyu çeker.Ertesi gün yine kuşburunları yüzlenicek şekilde sıcak su dökülerek bir taşım kaynatılır.Ocaktan alınan tencere blendır yardımıyla iyice ezilir.
Name:  S6300656.jpg
Views: 10508
Size:  38.4 KB
Name:  S6300658.jpg
Views: 9793
Size:  34.8 KB
Name:  S6300659.jpg
Views: 8684
Size:  33.5 KB

Önemli olan soğumadan kevgirden geçirmektir.Mutlaka bir yardımcınız olması lazım.İlk etapta kevgirden bir tahta kaşığı yardımıyla çıkarılan kuşburnu diğer taraftan ince süzgeçten yuvarlak dipli bir kavonozla yuvarlıya yuvarlıya çıkarılır.
[ATTACH]Name:  S6300662.jpg
Views: 8449
Size:  37.2 KB[/ATTACH]

Eklenen Resimler
 
dağ çiği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön