Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 27-11-2010, 14:53   #145
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Decalotte salyangozlarım ortada gözükmüyor. İlk önce öldüler mi diye merak ettim, toprağı eşeledim ama bir şey bulamadım. Zaten ölselerdi, bıraktığım yerde kalırlardı herhalde.

Geçen gün yağmur sonrası toprağın üzerinde, koyduğum yerin 50 ilerisinde bir adet gördüm, demek ki yaşıyorlar. Aynı bölgede daha önce pek görmediğim, şeffaflaşmış, içi boş küçük salyangoz kabukları görüyorum, demek ki faaliyetteler

Bu arada 5 kez ektiğim ıspanaklardan tek kök sağlam kaldı, kaç gün daha sağlam kalır bilmiyorum. Alanda gece olunca kabuksuz sümüklü böceklerden görüyorum ama içimde benim decolatteler de yaramazlık yapıyor mu diye geçmiyor değil. Tekrar bira denedim, sadece iki tane geldi.

İki adaya bol miktarda marul, maydanoz, havuç, ıspanak ektim, sağlam kalan bir kök ıspanak. Rokalar saksıda olduğundan iyi durumda.

Pekin ördeği için araştırma yapıyorum, galiba yakında alacağım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön