View Single Post
Eski 26-11-2010, 15:01   #8
almira
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 Mesajı Göster
40 kg lık kabak haber oluyor.Keşke bende geçen yıl 50 kg yetiştirdiğim kabağı basına bildirseydim.
Sayın Sercan1969; keşke bildirseydiniz. Benim kabağımın haber olma nedeni yöremizde şimdiye kadar yetişen en büyük kabak olması ve bir dalda 40'ar kilo ağırlığında iki kabağın birden büyümesi. Yani toplamda bir kökten 80 kg. iki kabak yetişmesi. Daha önceki yıllarda 36 kg. kadar yetiştirenler olmuş. Bu ağırlığa henüz ulaşan olmamış. Kabağı basına bildiren de ben değilim. Köyümüzde İlçe Ziraat Odası üyesi bir abimiz bildirmiş. Sağolsun onlar da çok ilgilendiler. Dediğiniz gibi; aslında kabağım beklediğim kadar büyük olmadı. Bunun sebebi benim kabağımı Temmuz ayında dikmiş olmam. İnşallah önümüzdeki yıl daha büyük yetiştirebilirim.

Kabak tohumlarının bana ulaşmasını sağlayan Sayın İndomie'ye de çok çok teşekkür ederim. Haberde biraz farklı algılanıp değiştirilmiş ama tohumlar bana Amerika'dan değil Sayın İndomie tarafından gönderilmişti. Ben onun kabağı kadar büyük yetiştiremedim. İnşallah seneye.

Düzenleyen almira : 26-11-2010 saat 15:08 Neden: EKSİK
almira Çevrimdışı   Başa Dön