View Single Post
Eski 25-11-2010, 21:41   #154
nihat mutluoğlu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-09-2010
Besin eriyi

SAYIN KUDRET TEZEL

Ben akarsu kültüründe , pimaş borular içinde geniş çapta marul , roka v.s küçük bitkiler yetiştimek istemekteym, başta amatörce olsada en kısa sürede pimaş imalat fb. larından defolu pimaş alarak geniş çapta ve ticari anlamda işi hızlandırmak istemekteyim. sizin bu sitedeki yazılarınızı bir yıl takip ettim fakat uzun süreir bu siteye girmemiştim. Sizden cevaplamanızı rica edeceğim bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

1. Akar su kültürü yetiştiriciliğini açık hava da yapabilirmiyim mutlaka sera mı olması gerekiyor.

2. Akan suyu borularda motor vasıtası ile süreklimi yapmam gerekiyor yoksa belli aralıklarla devir etsem yetermi.(Daha önce durgun su kültürnde havuzda marul yetiştiriciliği ile ilgili bir video seyretmiştim)

3. Besin Eriyini hazırlanmış sıvı halde bulablirmiyim.

4. Borulara, bir havuzdan 100 litre suyu motorla bastığım zaman besin eriyi miktarı ne olmalıdır ve ne kadar sürede bir ilave yapmam gerekiyor yani 100 litre su o besin eriyiğini ne kadar süre kullanmakta.

5. Akarsu kültürünü müdurgun su kültürünümü tavsiye edersiniz.

6. fideleri toğmdan kendim yetiştirmeden direk fide yetiştiren firmalardan temin etsem olurmu.

Sorularımın hepsi her nekadar başlangıçta amatörce ve deneme amaçlı olsada
ileriki zamanda mutlaka ticari amaçlı ve büyük çapta olacak şekildedir.

Sorularımı cevaplayabilirseniz ve bundan sonrada yardımlarınızı benden esirgemezseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederi iyi günler iyi çalışmalar dilerim. saygılarımla.

3

nihat mutluoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön