View Single Post
Eski 02-02-2007, 14:29   #26
heavyduty
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi simulacrum Mesajı Göster
evet bende gidip biyerlere ev yapıp bakın benimde leylandilerim var 5 metre diye olayın yönünü değiştireyim.
Güzel fikir.
yani moloz dökülmüş bir araziyi temizleyip ağaç dikerek orayı sahiplanmekte mümkün olur şu anki durumlara göz yumulursa bakın oralar güzelleşiyor diyerek.
hatta yıkık surlar bile sahiplenilebilir
Bakınız ama ben işin hukuki yönünü hiç açmadım. Sadece kamuoyunda propaganda yapıldığı gibi bir ormanın yok edildiği görüşünün doğru olmadığını söylüyorum. Saip Molla Çiftliğinde bir ormanın varlığı söz konusu değil. Sadece seyrek, bodur ve kurumuş ağaçlardan ibaret bir makilikten bahsediyoruz. Benim orda anlatmaya çalıştığım şey açık, burası eskiden olduğundan çok daha yeşil olacak yerleşim tam olarak bittiği zaman. Yerleşimin tamamlandığı mahalleler şimdiden olmaya başladı bile.

Sahiplenme konusuna gelirsek, kimsenin kendi olmayan bir şeyi sahiplenmesi gibi bir olay yok burda. Yani benzetmeniz geçersiz. Çünkü burası zaten Osmanlı'dan beri özel mülk. Devletin, milletin falan değil. Kimsenin kamuya ait bir şeyi sahiplendiği yok. Önce bu ayrımı yapmak lazım. Burası hazine arazilerine inşaat yapılan yerlerden değil. Çok açık olmalı bu husus. Değerlendirmelerinizi yaparken "burasının herkesin arazisi olduğu" düşüncesini kafanızdan çıkarırsanız daha sağlıklı olacak. Genel olarak yapılan yanlış bu çünkü.

Siz de eğer kendinize ait bir araziniz varsa, imar kurallarına uygun olarak, gerekli ruhsat ve izinleri alarak inşaatınızı yapar, tapu ve iskanını alır, oturur ve isterseniz leylandi, isterseniz palmiye, isterseniz kavak dikebilirsiniz elbette. Aynı Acarkentte yapıldığı gibi.

Saygılarımla

heavyduty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön