View Single Post
Eski 24-11-2010, 20:28   #476
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Merhabalar Zeki bey, bahçeniz muhteşem demekten başka bir şey yok (aslında burada kıskançlıktan çatırdama sesleri geliyor benden, ama allahtan duaymıyorsunuz ) benim size soracağım şudur ki ben GENTIANA ACAULIS çimlendirmeye çalışıyorum, bu tohumu denediniz mi hiç, denediyseniz deneyimleriniz benimle paylaşırmısınız
Sevgili bettycim.
İltifatınıza teşekkür ederim.
Gentiana acaulis çimlendirmeye soyunduğunuza göre siz bu işte yakında herkesi kıskandıracak duruma geleceksiniz

Ben Gentiana sınıfından iki çeşit tohumu çimlendirmeye kalktım geçmişte, ikisinde de beceremedim.

Kitap çimlendirme şartları için şunları söylüyor.

Tohumları nemli bir şekilde üç ay 5 derecede (buzdolabı sebzelik) sonra üç ay 20 derecede ( normal oda sıcaklığı) ondan sonraki üç ay da tekrar 5 derecede tutarsanız çimlenmeye başlıyor. Ve %25-30 civarında tohum çimleniyor.

Tohumları nemli tutmak için şu yolları deneyebilirsiniz.
1) Bir naylon torba içine çok ince ıslak kum ile karıştırıp torbanın ağzını sıkıca kapatarak
2) kağıt havluyu ıslatıp katlayıp iki kat arasına tohumları serpiştirip sonra bir naylon torba içine koyup ağzını iyice kaparatak
3) çok kumlu bir harca tohumları yüzeysel olarak ekip ağzını bir naylon torbanın içine koyup ağzını iyice kapatarak.

Tabii bir iki haftada bir kontrol etmek gerekiyor.

Bu çevrim bu bitkinin natürel yaşama alanı olan yüksek irtifalı dağların benzeri ortamı iklimi yaratmak için yapılıyor.

Ben niye mi başaramadım?

Yukarıdakileri harfiyen yapmadığım için

Kolay gelsin!

Selamlar sevgiler

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön