View Single Post
Eski 23-11-2010, 21:53   #2793
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bahar Erdem Mesajı Göster
Herkeze merhaba
Memet beyin bana bu yıl başında göndermiş olduğu 3 fide vardı. Epeydir bilgisayar başına oturamadığımdan ancak yazabiliyorum. Bulunduğum şehrin iklim şartları uygun değil diye ev içinde yetiştiriyorum 2si halahayatta 1i kurudu malesef amakurumadan önce içek açtı çiçeği küçük ve kokusuzdu kuruyum tohum oldu. Tepesi taşınırken zedelendiği için uzaması durmuştu zaten. Tohum üzerindeyken bitki kurudu bende fasulyesini alıp kuru bir yerde beklettim. Daha sonra içini açıp baktığımda 2 adet oldukça sağlıklı görünen tohumum olduğunu gördüm. Ama diğer iki fidem uzadıda uzadı hiç çiçek açmadı yapraklarıda küçücük. Üstelik gövdeleri okadar cılızki dokunmaya korkuyorum. Bu sıralarda alt yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Herşey normalmi yoksa ben biyerde hatamı yapıyorum. Önerebileceğiniz çözümler varmı uzamasını durdurup yapraklarının büyümesi ve gövdesinin kalınlaşması için?
Kışı korunaklı biçimde geçirmelerini sağlayın. Önümüzdeki sene düzenli bir biçimde gübreleyin. Onbeş litre kadar saksılarda ama, en iyisi yerde olmalı bitki.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön