Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thisisme
evet, sanırım çürüdü. neden ve nasıl çürüdü anlayamadım. bir daha saksıda soğan bekletmiycem demek ki ben bu yöntemi beceremiyorum.
|
Çürüme tehlikesine karşı önlemler şunlardır:
-Sağlıklı gözükmeyen,lekeli,küflü,kof şüphelendiğiniz soğanları sağlıklı soğanlarla aynı yere ekmekten kaçınılmalı...
-Çiçek soğanlarınızın yaprakları mayıs-haziran gibi sararmaya başladığı zaman bunu susuz kaldıklarına yorumlayıp bol bol su verip,kuruma dönemine giren soğanlarınızı çamurlaşan toprakta bırakmamalı..Baharda açan soğanların suyunu en geç mayıs 15-haziran başı gibi kesmelidir.
Soğanları saksıda bekletmemek,çıkarmak size daha pahalıya malolabilir..Bu kez de saklama koşullarını bilmezseniz soğanlarınız yok olur.En güzeli;mayıs 15'te suyu kesip temmuz sonuna kadar saksıda bir güzel kurumalarını bekleyip,istiyorsanız ondan sonra çıkarmaktır..Çiçek soğanları,özellikle lale iyice olgunlaşıp kurumadan sökülürse temmuz ağustostaki yaz sıcaklarına dayanamaz ve koflaşıverirler..