|  22-11-2010, 14:00 | #1 | 
	| agaclar.net 

Giriş Tarihi: 04-04-2004 Şehir: İstanbul 
				      | 

finduk52

Agaclar.net'e geliş maceranız  nasıl oldu? 
 Ağaçlar net e  ilk gelişim googledan evdeki çiçeklerime nasıl bakmam gerektiğini  araştırırken oldu. Siteyi dolaştıkça bilgiye aç bir şekilde  her konuya balıklamasına dalıp okumaya çalışıyordum. Daha sonra  üye oldum.
 Çiçekler , bitkiler hızla  bir hastalık halini aldı bende ve bu hastalık sitede konulardan konulara  dolaştıkça daha da ilerledi

Burada neler öğrendiniz?

Burada çok şey  öğrendim. Bitkilerin bakımı, hastalıklarında nasıl müdahale  edeceğimi, hangi çiçeği nasıl çoğaltılabileceğimi, hatta ilk  geçen seneki denememde çok sayıda gül çeliklerim tuttu, çok mutlu  oldum. Bunların yanısıra çiçeklerin isimlerini öğrendim. Kısacası  ilk okula başlamış bir talebe gibiyken şuan 3. 4. sınıfa geçmiş  bir talebe konumuna geldiğimi düşünüyorum çok değerli ağaçlar  net üyesi hocalarım sayesinde.

Diğer üyeler sizden neler  öğrendi?

Açıkçası henüz  kendimde bahsettiğim gibi talebe konumumdan dolayı diğer üyelere  öğretebildiğim birşey olduğunu çok sanmıyorum. Ama zamanla bende  piştiğim zaman bir yerlerde faydalı olabilirsem bu beni ziyadesiyle  çok mutlu eder.

Sizi tanıyalım

Ordu'nun Fatsa  ilçesinde doğdum, 5 yaşımdan sonra İzmit Tütünçiftlik ve Yarımca  ilçelerinde büyüdüm. Tam büyüyorum derken 15 yaşımda evlendim.  Hollanda'ya geldim. Çocuk yaşta ve aşk evliliği olmamasına rağmen  kendimi eş konusunda şanslı görüyorum, eşimi çok seviyorum.
 16  yaşımdayken  oğlum Burak , 21 yaşımdayken kızım Gizem dünyaya geldi. Şu an  35 yaşımdayım ve 15 sene üzerine yeniden bir bebek bekliyoruz Allah  nasip ederse.

Okul hayatım çok süremedi  haliyle , ortaokuldan terk ve daha sonrasında dikiş ve kuaför kurslarına  gittim. Hollanda'ya geldiğimde 4 sene dil eğitimi aldım. Çeşitli  işlerde çalıştım. Şu an oturduğumuz yerin belediyesinde bir görevde  çalışmaktayım.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bahar aylarından  itibaren sonbahar sonlarına kadar zamanımın oldukça fazlası bahçelerimde  geçiyor. Hiçbir şey yapmadığım zamanlarda bahçelerimde günde  birkaç tur atmak bile bana çok iyi geliyor. Sadece bakmak bile ruhumu  dinlendiriyor, rahatlatıyor.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi  olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Hakikaten hani  şu da olsaydı dediğim ya da olmasaydı dediğim hiç bir konu yok,  herşey en ince ayrıntısıyla o kadar güzel düşünülmüş ki şu  da olsaydı ya da olmasaydı diye bir düşünce oluşmadı henüz.

Diğer üyelere ne tür  önerileriniz olabilir?

Ben henüz çok  aktif olmayan üyelerimize şunu söylemek istiyorum sadece '' Ne kadar  katılım paylaşım, o kadar bilgi birikimi''

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz  türler hangileri?

Ahh şimdi bunu  iki kelime ile nasıl ifade edebilirim bilemiyorum ama ruhen bana çok  iyi geliyor. İçim coşkuyla sevgiyle doluyor. Önceleri bahçe işlerine  henüz başlamamışken bile içim daraldığında seralara gidip şöyle  bir dolaşmak bile beni inanılmaz rahatlatıyordu. Şimdi her daraldığım  anda bahçelerimde şöyle bir tur atıyorum.
 Daha çok çiçekler, meyva  ağaçları ve sebzelerle uğraşıyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya  da komik olay hangisi?

Aslında mutlaka  olmuştur ama şu an hatırlayamıyorum. Bundan 7-8 sene evvel hobi  bahçesi kiralamıştım, eşimin rızası yoktu. Hatta ben gelmem adımımı  bile atmam derken kendisini bahçenin ortasında bulmuştu. Sanırım  bana kıyamıyor. Şu an da hobi bahçesi kiralamayı düşünüyorum  ve eşim yine aynı şeyi söylüyor. Ama ben tecrübelere dayanarak  yine uzak duramayacağını düşünüyorum.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler  oldu mu?

Olmaz mı ? İleride  memleketimde 1-2 dönüm yer içinde bir evim ve bol meyva ağaçlarım,  sebzelerim ve çiçeklerim olduğunu hayal ediyor, arzuluyorum.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar  mısınız?

Maalesef, yurt  dışında yaşamamın bir dezavantajı olarak katılamıyorum.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye  gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Bu sitede örnek aldığım  bir çok tecrübeli ağabey ve ablalarım var.

Bitkilerle ilgili mesleki  bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Almadım, almak isterdim  zamanında .

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Şu aralar çok sık olmasada  genelinde büyük bir bölümünü ayırdığımı söyleyebilirim.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz  neler var?

Bitkilerden hariç örgüyü  çok seviyorum. Fırsat buldukça örgüde örmeye çalışıyorum.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına  katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Henüz kendim tohum,  çelik paylaşamadım ama şu ana kadar iki nadide güzel insandan tohum  aldım. İnanılmaz mutlu oldum. Yetiştirdiğiniz o bitkiye her baktığınızda  o güzel insandan bir parça görüyorsunuz. İnşaallah bir gün bende  böyle paylaşımlarda bulunabilirim. Kendi bahçendeki güzelliklerin  yavrularını başka bahçelerde görmekte ayrı güzel bir duygudur  mutlaka .

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Olumlu yönde etkilemek  konusunda Ağaçlar net üyeleri oldukça başarılı, ilk aklıma gelen  isimler çok sevdiğim sevgili Adalet ablacığım, sevgili Orhan ağabeyciğim,  sevgili Güler ablacığım, sevgili SDurul, sevgili ciceksever70 ....  oooo o kadar çok ki hepsini saymaya kalksam sayfa yetmez.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır  mısınız, katılmak gerekir mi?

Hiç katılmadım, ama  katılmak gerekli olduğunu düşünüyorum.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz,  nasıl olmalı?

Aslında yeterli  bulmuyorum fakat bir kaç aydır Toprak tv diye bir kanal keşfettik,  son derece faydalı güzel bir kanal.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Mekanı müsait olmayan  bitkiseverler için çok güzel bir uygulama bence.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
 ağaç: Kiraz
 çiçek: Gül
 kitap: Çatıdaki çiçekler/ Virginia Andrews
 şarkı: Dakikalardır  düşünüyorum seçemiyorum ki Türk sanat müziği hayranıyım.
 müzik grubu/müzik sanatçısı: Muazzez Ersoy
 film: Al yazmalım
 web sitesi:http://finduk52.blogcu.com/  ama uzun zamandır uğraşamıyorum.

| 
	|   |     |