Sn. Yarenimex,
verdiginiz bilgiler cok degerli. Hayvan basina 2000 metrekarelik bir bolumun senede iki kez ekim yapilmasina ragmen gene de yem tedarigi acisindan yeterli olmayisi cok ilginc geldi bana.
Hic tahmin edemezdim bunu. Sonucta bu tarz bir ise girismek isteyen kisiler icin onemli bilgiler bu bahsettikleriniz.
Aksi takdirde bir hevesle insanlar varini yogunu bu islere yatiriyor ve sonuc husran olabiliyor. Sizin bu asamaya gelene kadar yasadiginiz tecrubeleri, verdiginiz emekleri sizden baska bilen de yoktur kanimca.
Kesin olan bir sey varki bu ulkede uretici olmak gercekten cok zor ve mesakkatli..
Bir iki soru daha sormak istiyorum musadenizle.
Buyukbas mi yoksa kucukbas mi sizce hangisinin uretimi, pazarlamasi daha kolay, maaliyeti daha dusuk diye sorsam bu konuda neler soylemek istersiniz?
Bir diger sorumda; ortalama bir fiyat verilebilirse hayvan basina veterinerin yillik maaliyeti sizce ne kadar olur gunumuz fiyatlariyla?
Hayvan yemi icin arazinize hangi cesit yem bitkilerini (hangi donemlerde) ekiyorsunuz ve bunlari islemek icin tarim makinasi yatirimi da yaptınız mi yoksa bu hizmeti disaridan mi aliyorsunuz?
Tesekkurler
|