View Single Post
Eski 18-11-2010, 12:01   #8
alectoris
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-11-2010
Buyukbas ve kucukbas yetistiriciligi ile ilgili birtakim sorular

Merhaba Sn. Yarenimex
Sigir uzerine calismaya basladiginizda amaciniz et uretimi mi yoksa sut urretimi miydi? Kac donum arazide kac hayvanla ise basladiniz?

kanatli hayvan uretiminden edindigim tecrubeyle yetistiricilikte yem masrafi en onemli masraflardan biri oluyor.
Sanirim siz bunu arazinizin bir bolumunu yem biltkileri uretimine ayirarak cozmeye calismissiniz. Hayvanlara gerekli olacak yonca,fiğ, silaj için mısır ekimini yaparken kac hayvana kac donum arazi gerekiyor bu bitkiler icin?
Kendi yeminizi kendiniz temin etmenize ragmen disardan yem takviyesi yapmak zorunda kaldiniz mi?
Hayvanlari nereden temin ettiniz?
Bunun icin devletten destek alabildiniz mi?
Ahir masrafiniz o gunun kosullarina gore ne kadara mal oldu size?
Ahiriniz kapali mi yoksa acik besiye mi uygundu?
Veteriner isini nasil hallettiniz?
Veterinerle nasil anlasma yaptiniz? Siden aylik ucretmi aliyor du yoksa hayvan basina ucretmi istiyorlar, yaklasik fiyatlar nekadar?
Asi, ilac, kontrol vs. bu tur isleri veteriner tek basina halledebiliyor mu?

Gene kanatli uretiminden edindigim tecrubelere gore asil mesele uretimden cok urununuzu dogru sekilde pazarlamak. Siz bu konuda nasil bir yol izlediniz?

Farkindayim cok soru sordum ve kafanizi sisirdim ancak musait oldukca bu sorulari yanitlayabilirseniz ben ve benim gibi bu konulari merak eden arkadaslarimiz cok memnun olacagiz.

Saygilarimla.

alectoris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön