View Single Post
Eski 18-11-2010, 00:56   #9
sariefe
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
... Konusu açılmışken belirtmeliyim ki bir çok arkadaş sizin dediğiniz gibi "kaktüs ve sukulentlerim" diye başlık yazmış. Bu başlık "hamsilerim ve balıklarım" gibi bir anlam taşıyor. Hamsinin zaten balık olduğunu düşünürsek başlığın anlamlılık düzeyini şahsen düşük görüyorum

Saygılarımla...
Belki kendi açmış olduğum konu başlığı dışına çıkıyorum ama madem yukarıdaki kelimeleri sarfettim sonunuda getirmeliyim diye düşünüyorum. Kaktüs mü? Sukulent mi? Yoksa kaktüs ve sukulent mi?

Yukarıdaki mesajımda birçok arkadaş "kaktüs ve sukulentlerim" başlığını kullanıyor dedim ama forumda ilgili başlık ta zaten "kaktüs ve sukulent" olarak kullanılıyor. Yanlış biliyorsam veya saçmalıyorsam düzeltilsin ama ben sukulentin, kaktüsleride kapsayan sulu gövde ve sulu yapraklı tüm etli yapıdaki bitkilere verilen genel ad olarak biliyorum. Eğer bu doğru ise yine yukarıda da söylediğim gibi "kaktüs ve sukulent" ile "hamsi ve balık" aynı anlamdaki iki başlık ve bence sorunlu. Forumda ilgili başlığın "kaktüs ve sukulent" yerine sadece "sukulent" olması alt başlık olarak da "kaktüsler" ve "kaktüs olmayanlar" gibi ayrılmaları daha doğru diye düşünüyorum. Ya da yaşlanıyorum...

Sonuç olarak yine saygılarımı sunuyorum.

Düzenleyen sariefe : 18-11-2010 saat 04:35
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön