sayın lilium
bu pedro ve chanler cinsileri üzerine ekiz fidancılık tan ramazan beyle görüştüm.bu cinsler gerçekten çok verimli güzel ağaçlar ekiz fidancılıktaki ramazan beye soğuğa dayanıklılımı değilmi diye sormuştum bana -21 derecede hiçbi hasar görmedi dedi.arda fidancılıktan bi arkadaşla görüştüm oda bu pedro üzerine çalışıyor, oda bizim buralara fidan yolladığından bahsetti soğuğa dayanıklımı dedim onada, sizin oralarda olur rahat ol dedi.bizim burda fidan satışı yapan bi arkadaş var onunla konuştum çok riski var ramazan dedi kurulmuş bi bahçesi yok bizim burada ne olur ne olmaz görmeden bişey diyemeyiz dedi.yine internetten görüştüğüm mehmet isminde bi abi fidancı bana direk sizin oraya bilecik ve şebin olur dedi onada bu pedro ve chandlerden bahsettim bana aman riske girme sizin oralarda soğuk çok olur bunların yetişme yerleri hava şartaları sizinkiyle alakası yok olmaz filan dedi ? şimdi sizden ricam bizim burada amasya / merzifon ilçesinde meteoroloji verilerine göre soğukluk süresi yılda 2200 saate yakın ayrıca bu zamana kadar görmüş olduğu en düşük sıcaklıkda şehir içinde -24 derece geç don olayı olarakda mayıs ayının 2 si gibi -1 dereceyi görmüş.sizin bilginizin ışığında bu pedro ve chandler cinseleri bizim burada olurmu ? saygılar.
|