View Single Post
Eski 16-11-2010, 02:31   #11
Savaş
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2009
Arkadaşlar,

videolarda gördüğüm ama bana göre yanlış olabilecek olan bir kaç konu var.

Birincisi, 4 nolu mesajdaki birinci videoda kullanılan kap çok fazla derin ve saydam. O kap eğer zamanla ağzına kadar dolacak olursa içindeki solucanlar kendi dışkılarının altında ezilirler veya dışkı içinde hapsolan metan gazı onların ölümüne neden olabilir. Ayrıca tercih edilen kabın koyu ve ışık geçirmez olması daha doğru olacaktır. Çünkü solucanlar ışığa duyarlıdırlar. Karanlıkta yaşar, beslenir ve çoğalırlar. Kap saydam olunca, kabı koyacak ve sürekli karanlık olan bir yer gerekir.

İkinci videoda ise, kullanılan kağıt yataklama malzemesinde renkli gazete sayfaları da kullanılmış. Bazı araştırmalar renkli mürekkeplerde zehirli maddelerin olduğundan bahsediyorlar. Bu nedenle siyah mürekkepli sayfa tercihiniz olsun. Siyah mürekkep zararlı değil aksine, yine yapılan bazı araştırmalar, mürekkepteki soya içeriğinin toprak kalitesini arttırdığı yönünde.

Bir de, yataklama malzemesi olarak kullanılacak olan kağıtlar 24 saat önceden suda bekletilip iyice ıslatılırlarsa ve kapa konmadan önceki halleri sıkılmış sünger ıslaklığında olursa daha iyi sonuç alınır.

Bir diğer husus ise, yeni bir kap ve\veya yeni bir yataklama malzemesi kullanıyorsanız, yiyecek atıklarını da kaba koyduktan sonra solucanları hemen eklemeyin. Çünkü kabın içindeki ısı ve pH dengesi oturmamış olacağından solucanlar huzursuz olabilirler. Ben şahsen yaklaşık 1 hafta sonra ekliyorum solucanları.

Saygılarımla!

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön