View Single Post
Eski 13-11-2010, 22:37   #7331
zappie
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Sevgili Zappie ve Emre İlhan kızımı beğendiğinize çok sevindim.Bu menekşem 1 hafta önce tomurcuklandı fakat tomurcuklar büyümüyor.Belki de sorun yok ama ben sabırsızlanıyorum galiba.Acaba sorun var mı diye topraktan çıkarıp baksam tekrar eksem tomurcuklar dökülür mü?Evet Cesur Zappie ne derseniz yapacağım,korkak olmayalım di mi?(birşey olmaz çıkar bak dersen ve sonra da menekşeme zarar gelirse mutfak dolabının üstündeki menekşeleri florasanlara varana kadar kargoyla gönderirsiniz olmazsa)
Sevgili fahriyee
1 hafta uzun bir sure degil. Kokleri dagitmaya kalkismadan once yapilacak seyler var. Saksiyi ele alinca hafif geliyorsa susuz kalmistir. Agir ve islaksa kok curumesini dusunebiliriz. Ancak 1 hafta (veya daha ) once tomurcuklandigindan bahsediyorsunuz. Bu sure icinde curumenin ilerleyerek bitkinin gelismesini durduracagini sanmam. Herhangi bir ortam degisikligi olduysa gelisme durabilir. Odada klima cihazi kullaniyorsaniz ruzgarindan cok kolay etkilenebilir. Duzenli gubreleme yapmiyorsaniz, ki bol ciceklenen bir ture sahipsiniz, daha bol gubre ihtiyaci olacaktir; bu donemde fosfor agilikli bir gubre kullanin. Fitilli sulamada Eylul ayindan beri " suryamin " adinda cicekli bitkiler icin hazirlanmis sivi bir gubre kullaniyorum. Ucuz, uyduruk bir sey gibi gorunuyor ama ciddi faydasini gordum. Bitkiler adeta kudurdu. Bu aralar cicek acmaya da basladilar.

Eklenen Resimler

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön