View Single Post
Eski 11-11-2010, 18:30   #16
alideryacengel
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2009
uzunca bir süredir sizlere buradaki yaşantımızdan resimler ve detaylar iletemedim.fotoğraf makinemde bir arıza oluştu.bilgisayarım bir fırtınada düşen yıldırımlardan etkilenip arızalandı.bilgisayarım onarıldı ama fotoğraf makinem hala arızalı.onarıldığında sizlerle burada gördüklerimi paylaşmaya yeniden devam ederim.
köyümüzün yakınlarında yeterli suya sahip bir kaynak bulundu.suyu köyün şebekesine getirmek için ilçe özel idarenin proje hazırlaması ve bütçe ayarlaması sonrada ihale etmesini bekliyoruz.tahminim seçimden önceye yetiştirirler.
burdaki yaşantımıza eşimle birlikte yani 2 nufus başlamıştık.kedilerimiz , köpeğimiz derken ; şimdilerde misafir gelen 2 civciv , 6 piliç , 3 tavuk , 1 horoz ve 3 ördeklerle birlikte yaklaşık 30 nufus olduk.artık horoz sesiyle gün doğacağını haber alıyoruz ve taze yumurta yiyiyoruz.tavuklardan birinin ayağı sakat.yüyümekte zorlanıyor.ördeklerden birinin de boynunda bir sakatlık var.eğri kalmış.ikisinle de özel ilgilenmek zorundayım.yoksa diğerlerinin arasında yem yiyemiyorlar.
bu 15 misafir kümes hayvanı komşu köyün dışında bir arazi alarak arazilerinde karavanda yaşayan bir aileye ait.o aile kış için evlerine döndüler.onlar ilkbaharda dönene kadar kümes hayvanlarını bize misafirliğe gönderdiler.
10 kasımda erken ödenen emekli maaşımı aldım ve kredi borcumun son taksidini de ödedim.bundan sonra zaten az olan ssk emeklisi aylığımı tam alacağım.borcumun bitişinin kutlamak için bir şişe şarabımız vardı.hanımla onu açtık.kedilerimize de balık alıp verdik.kutlamayı ev ahalisi olarak hep birlikte yaptık.
şimdilik aklıma gelenler bu kadar.yeniden bir aksaklık yaşamazsam burda yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmaya devam ederim.
her şey gönlünüzce olsun.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön