View Single Post
Eski 11-11-2010, 16:13   #9
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sn. delimus,

Sn. Katsu' nun dediği gibi benim arpa tesisi yapacak ve balkonda inek besleyecek halim yok. Amacım forumdaki arkadaşların ufkunu genişletmek. Keşke sizler gibi imkanım olsaydı bu tecrübemle makinanın en güzelini yapardım herhalde.

Önünde Sn. Viskhy' nin senin ihtiyaçlarına cevap verebilecek daha büyük bir uygulama örneği varken neden Sn. kalender19' un amatör çalışmasına takıldın anlayamadım. Senin daha profesyonel bir uygulama yapman lazım. Bu konuyu ilk açan sensin. Herkesin senden bir şeyler görüp öğrenmesi lazım.

Bu konu başlığında hala tek eksik çimlendirilmiş arpayı yiyen süt ve et hayvanlarının sindirim sisteminde olumlu ve olumsuz etkileri, et veya süt verimliliğindeki artışın fayda-maliyet mantığı ile analizi. Ben yatırım yapacak olsam makinanın şeklinden çok buna bakardım. Makina ve çalışma prensibi apaçık ortada ve herkes bir değişik dizaynla yapabilir.

Önemli olan ben sütü şu an kaç litre süt alıyorum ve mevcut besleme rejimi ile kaça malediyorum, arpa makinası alırsam veya yaparsam kaç litre süt alırım (artış ne kadar) ve litresini kaça malediyorum. Yaptığım yatırımı ne kadar sürede amorti ederim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön