Sayın Arnavut Biberi, ne kadar ilginç ve güzel bir menekşe olmuş sizinki, keşke tohum vs. bir şekilde devamını sağlayabilseydiniz.
Aşağıdaki menekşenin tohumlarını Mayıs başında bir restoranda görüp almış ve hemen ekmiştim. Çimlenme sonrası birkaçını başka bitkilerin olduğu saksılara şaşırttım, çoğunu da bu saksıya aktardım. Temmuz-Ağustos gibi tek tük çiçek vermeye başladı. Çiçekleri minik, çok tatlı bir kokusu var ve boyu çok uzuyor. Biraz daha seyrek bir şekilde askılı saksılara koysaymışım çok daha güzel olacakmış. Yetiştikten sonra bu saksıdan alıp başka yere şaşırttığım kökler tutmadığı için dokunmaya da cesaret edemedim, artık böyle idare edecek.
Şimdi önümüzdeki dönem için dört gözle tohum bekliyorum, ama ilk tohum kesesini dün gördüm. Belki bundan sonrası için şansım yaver gider. Elinde bu tür ya da benzeri küçük ve mümkünse kokulu menekşelerin tohumları bulunan arkadaşlar paylaşmak isterse çok sevinirim. Piyasada satılan tohumlar nedense hep çiçekleri büyük türlere ait. Ben de bundan sonraki her çiçekte tohum nöbeti tutacağım ve elimde fazla miktarda olursa isteyenlere seve seve gönderirim.
|