View Single Post
Eski 08-11-2010, 15:18   #119
Hydrosuccess
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2010
Sayın Fatih,mikroskopik de olsa bir filiz görülüyor.Geçen süre ve tür gözönüne alındığında köklenmenin de olduğu söylenebilir.Sıvı gübreniz N (azot) ağırlıklı ve mikro elementleri de içerdiği için uygun.Çeliğin yaprakları çok açık renkte yani ya aşırı güneşlendirme ya da ciddi azot eksikliği yaşanmış. Azot ağırlıklı gübre yaprak/filiz gelişimi için olumlu olacak.Yine de sulandırma oranını 1/4'e düşürüp başlayın.Eğer gübre eriyiğini hazırladı iseniz dış kabın içine yarı bu eriyikten yarı içme suyu koyarak da oranı 1/4'e çekebilirsiniz.Bu şekilde besin eriyiği vermeye başladıktan sonra bitkiyi daha aydınlık bir yere aktarmakta yarar var.Bitkinin enerji üretimi için artık ışığa da ihtiyacı olacak.Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğinize inanıyorum.
Sayın Elek, pratik buluşunuz ilginç.Ben de daha önce akvaryum filtrelerinde kullanmıştım.Çürüme yapmıyor ancak köklerin dışarı çıkışına engel olur mu emin değilim.Kökler dışarı çıkabilmeli. Bitkinin gelişimi ve köklerin hava alması için iç kabın dışına çıkış engellenmemeli.Akvaryum filtre elyafı ucuz ve kesinlikle başarılı bir malzeme kullanılmasını tavsiye ederim.
Sayın Jezebel, sizin ürettiğiniz çözüm benim ayrıntılı olarak anlattığım uygulama ile çelişiyor.Stratifikasyon (katlandırma) uzun vadede risk taşıyor.Farklı materyaller arasında suyun kapillarite ile taşınmasında sıkıntı olabilir.Ayrıca farklı su tutma yeteneği (Hydroton ortalama % 60, diatomite % 130) bitkinin aynı anda farklı özellikte kökler geliştirmesine neden olabilir.Sulama düzensizlikleri bu iki tip kökte stress faktörü olabilir.Uzun vadeli risk dolayısı ile kişisel olarak tavsiye etmiyorum ancak sizin denemenizin uzun vadeli sonuçları da merak uyandırıcı olacak. Farklı materyallerin karıştırılarak kullanılmasının ise hiç bir risk oluşturmayacağını belirtmeliyim.

Düzenleyen Hydrosuccess : 09-11-2010 saat 13:32
Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön