Konu: Nergis
View Single Post
Eski 07-11-2010, 13:11   #618
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Merhabalar,

Bende 9 Ekimde Koçtaştan aldığım Nergis soğanlarını uzun balkon saksılarına ektim, üzerlerine 4 parmak kalınlığında toprak koydum, havalar sıcak gittiği için sanırım filizlenme yok ama, toprağı çokmu fazla olmuş, ustalar yardımcı olursanız sevinirim çünkü ilk kez nergis ektim ... şimdiden teşekkürler
Saksıda dikimler için soğanları derine gömmek yanlıştır..En ideal dikim tarzı,soğanların üst kısımlarının toprak üstünde görünecek şekilde dikilmesidir..Bakın aşağıdaki fotoda benim saksılardaki dikim tarzımı göreceksiniz:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=102

Saksıya soğanları sığ dikmenin yararını şöyle izah edeyim:
-Dikim yaptığımız saksılar zaten genelde 20-25 santim derinlikte oluyorlar..Soğanların ortalama boyu 4-5 santimdir;siz birde bu soğanları saksıda 5-6 santim derinliğe gömerseniz,soğanların salacağı köklerin yaşam alanı için gerekli toprak kalınlığını iyice azaltıp,köklerin kullanabileceği toprak alanının 10-15 santim derinlikte olmasına neden olursunuz..
Yani 20 santim toprak derinliği olan bir saksıda 5 santim uzunluğundaki nergisleri 5 santim daha derine gömerseniz,soğanın köklerinin kullanacağı toprak derinliği 10 santime düşer..
Benim yaptığım gibi;soğanı tepesi toprak üstünde görünecek şekilde dikerseniz köklerin kullanabileceği toprak derinliği 15 santime çıkar.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön