View Single Post
Eski 06-11-2010, 21:10   #400
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Solucanları tanımak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikirci
selamalr sevgili arkadasım. bu solucan kompostu olayıyla ciddi ilgileniyorum sizin yazılarınız da önemli ilham kaynaklarımdan biri.
sanırım bir kaç ay içinde almanyadan kırmızı solucan getirtme sansım olacak. solucanlar gelince fikir desteginize ihtiyacım olacak.
ben tahta kuvetler ve altına ince gözenekli örgu teller kaplamayı be bir kaçkatlı sistem ler hazırlamayı dusunuyorum tek sorunum şu bu hayvanlar kış kosullarında ne tepki veriyorlar onalrı nasıl korumalıyım
Arkadaşım sizi solucanlar konusunda bilgilendirirken bu bilgilerin paylaşımlara sunulmasıyla bilgi sürecinin işlemesiyle solucanları tanıma konusundaki gerçeklere biraz daha yaklaşmış olacağız.

Sizlerin bu konuda azimli bir tutum içersinde bulunmanız beni ziyadesiyle memnun etmektedir, sizlerin solucan gübresi çalışmalarında ilerlemesi ve bu konunun gelişmesinide getirmektedir, kendimin başlattığı bu yolda sizlere destek olmak beni onurlandırmaktadır.

Arkadaşım fikirci, solucanlar bizim atıklarımızı işlerken topraktaki gibi ısıl ortamın eksikliğini duymamaktadırlar, çünkü atıklarımız tam ayrışmış durumda olmadıklarından ortamda bulunan mikro organizmaların bu atıkları işlemeleri devam süresi içinde ortam sıcaklığı topraklardan daha farklı olarak solucanların yaşam kalitelerine artılar katmaktadır.

Arkadaşım burada önemli olan kış şartları değilde solucanların beslenmesini sağlarken onlara sunulacak atıkların çürüntü değerlerinin asidik olmıyacak özelliklere getirmemiz gerekmektedir, çünkü solucanların beslenme alışkanlıkları çok önemli ayrıntılardan bir tanesini oluşturmaktadır.

Solucan gübresi üretmetede en önemli yapacaklarımızın başında onların yaşamlarını güvence altında tutmak için yapacağımız yatak malzemelerin özenle seçilmesini sağlamakla onların doğal yaşamlarına benzer ortamın oluşturlmasını sağlamaktır.

Ben bu konuda yaprak ve otlardan özenle hazırladığım çürüntüler üzerine mutfak atıklarından hazırladığım malzemeleri bırakmaktayım, hazırlanan bu malzemelerin diriliklerini kaybettirerek çürüntü formuna sokmaktayım, bu formu tutturamassak onların yaşamlarınıda düzende tutamayız.

İlk başlarda bu düzensizliklerin sonuçlarını solucanların yaşam biçimlerinde gördüğümde solucanların boyutlarında küçülmeler gözlemliyordum.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön