Ben de geçenlerde balkonumda duran kozalaktan dökülen tohumları ayıklıyordum ki bir de ne göreyim tohumlar kendi kendilerine açılmaya kök salmaya başlamışlar. Bir tanesini toprağı bir poşetin içinde olacak şekilde saksıya ektim. Ki toprağa alırken kökleri hava almasınlar diye. Diğerlerini de gizli gizli sitenin bahçesindeki güzel güneş alan yerlere gömdüm. Burdaki insanlar onlardan para kazanıyorlar. Kilosu 50 tl ye varıyormuş. Gelecek nesillere geçim kaynağı olsun büyük şehirlere taşınmasınlar umuduyla hepsini birer birer ait oldukları yere yerleştirdim. Umarım insanlar duyarlı olurlar. Be elimden geldiğince koruyacağım onları. Çünkü bir tohum ağaç olduğunda ömrü boyunca binlerce canlıya yuva oluyor. Kuşlara böceklere sincaplara ve bilmediğim başka hangi canlılara. Bir de buralarda temiz su bulmak iyice zorlaştı. Çünkü su kaynaklarını hızla tüketti insanlar. ve ben de ağaçların temiz su ürettiklerini (bunun dışında birçok güzel şeyin kaynağı olduklarını) bildiğimden, elimden geldiği kadar onları üretmeye ve büyütmeye çalışıyorum.
|