View Single Post
Eski 05-11-2010, 14:32   #49
Hydrosuccess
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2010
Sayın thisisme, besin eriyiği ile ilgili hem bu başlıkta hem de geniş olarak Hoyaların topraksız ortamlarda yetiştirilmesi başlığında yeterli bilgi paylaşımında bulundum.Tekrar incelerseniz yararlanacağınıza inanıyorum.

Sayın Asya lotus, öncelikle paylaştığınız görsellerdeki bitki size aitse çok beğendim tebrik ederim.Ancak görüldüğü kadarı ile bitki bir karışım (çam kabuğu cocopeat vb.) içinde yeralıyor.Alternatif bir yetiştirme yöntemi değil de sadece alternatif bir saksıdan bahsetmek mümkün yani bu konu başlığı ile ilgili görülmüyor.Sayın Oğuzhan'ın 23 numaralı mesajında paylaştığı görselde benzeri bir saksıda bitki Hydroton içinde yani topraksız ortamdaydı.Bu nedenle bu konu başlığında üzerinde tartışmaya değer buldum.Açıkçası bu başlıkta katılım klasik yöntemle bakılan başarılı bitkileri paylaşmak değil alternatif yöntemle yetiştirme çabalarının tartışılması yönünde olmalı. Örneğin ben de en son tanıttığım Phal.'de nelerin iyi gitmediğini göstermeye çalıştım.Konunun sınırlarını anlaşılır bir şekilde çizdiğimi umuyorum.

Düzenleyen Hydrosuccess : 06-11-2010 saat 18:47 Neden: ekleme
Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön