Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farezya
Sevgili Limon
(Pembe gelin) İzmirde bu isimle biliyoruz bu çiçeği. Bahçeye dikerseniz daha çabuk kendine gelir. Çok da özen gerktiren bir bitki değil.Kendi ,kendine toprakta çoğalıp yayılıyor. Fide olarak çok bekledikleri için büyümelerini sürdürememiş fidanlar. Bol su ve nemden hoşlanıyorlar.
Çok kısa bir zamanda büyüyüp,yayılacaklar.
|
Aynen yazdığınız gibi oluyor. Sonbaharda toprağın nemlemesiyle yere yatan kolları köklenip tutunuyor ve yeni sürgünler veriyor. Şİmdilik boylanmıyorlar, aynı nane gibi yayılıyorlar. Sanırım bahara kadar bu toprak olan kısmı tamamen kaplayıp, hava biraz ısınınca biraz boylanıp güzel çiçeklerini açacak.
Bunları hatırladınız mı?

Verandadaki masanın üzerindeler, gece sıcaklığı oldukça düştüğünden yaprak renkleri kızılımsı oldu ama keyfi yerinde.
Küpe Çiçeği kocaman oldu, şu anda en az 10 tane çiçek var üzerinde. Fotoğraflarını her zaman paylaşıyorum.
"Ceylan Gözü" de ağaç gibi kocaman oldu, bu yıl az çiçek açmıştı ama gelecek bahara üzerinin çiçek dolu olacağına eminim.
Hediyelerinize gözüm gibi bakıyorum.
