View Single Post
Eski 03-11-2010, 22:25   #399
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Solucanların üretimleri sağlamak.

Alıntı:

idris senol´isimli üyeden Alıntı

sayın eray verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim
söz konusu kıyma makinası bizde mevcut
ben şu aşamada gübre elde etmekten ziyade solcan üretmek istiyorum
mutfak atıklarımız dediğinz gii sanırım asitik bir ortam oluşturdu
haşlanmış nohut ve kaıt kırpıntıların olduğu yerlerde solcanlar doha yoğun
başında belirtiğim gibi solcan üretimi sağlıklı yeni nesiller için için hangi besinleri tercih etmeliyim
bu konuda tavsiyeniz varmı

Arkadaşım senin solucan gübresine olan ilgin için açıklamalarda bulundum, fikrinin solucan üretimi konusunda bir düşüncem olmadı.

Ama solucanların hangi koşullarda üreyebilecekleri bilgilerine de sahibim, solucanlara ister gübre üretiminde olsun, ister üremeleri konusunda daima solucanlara çürüntülerle beslemeliyiz.

Solucanlara dışardan vereceğimiz besinleri doğrudan değilde çürüntülere katarak verirsek çürüntüler içindeki bakteriler dışardan vereceğimiz besinlerin forumlarını solucanların alabilecekleri duruma getireceklerdir.

Solucanlara hazırlanacak yatak malzemelerin anlamıda bu yüzden yaprak çürüntüleri ve mukavaların ph özellikleri nötür olma durumu olduğu için uygun görülmektedir.

Arkadaşım paylaşımların olumlu sonuçlar vermesi için solucan çalışmalarını bire bir paylaşımlar içinde olmalıdır, bende size tecrübelerimle sabit bilgilerimle uygunsuzlukların üzerinde çözüm üretmenin paylaşımlarını sunabileyim, sevgilerimle hoşça kalın.

Saygılarımla.

Not: Kendinin hazırlamış olduğun besinlere bir miktar leonardit ve buğday kepeği katarak hazırladığımız besinlerin asidik özelliklerini hem azaltmış oluruz hemde sindirimlerine yardımcı malzemeler sağlamış oluruz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön