View Single Post
Eski 31-10-2010, 20:23   #1198
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi METEAKDOGANLAR Mesajı Göster
selam bade,
evet hintleri yok edicem ama, kesilemeyecek kadar küçükler. büyümelerini bekliyorum, son aldıklarımı da köyden aldım babanemden, yeni yumurtlamaya başlamışlar. Bi kızıl var köy tavuğu, çok güzel ve hanım bi kızımız, onu çoğaltmayı düşünüyorum ama ne yazık ki bu hintlerin kesilecek duruma gelmesini beklemek zorundayım. canım hala çok sıkkın horozla tavuğun kavgasına, yarın kavga etseler de ayırmamaya karar verdim. gün boyunca kanlı yüzlerine bakıp üzüldüm. ne olursa olsun yarın ayırmıcam, hangisi yeniyorsa diğeri kavgadan vazgeçer çekilir diye umut ediyorum. inşallah birbirlerini öldürmeden sular durulur.
O kavganın bıtmesı ıcın hangılerı ıse o kavgayı eden onları kısa bır sure ıcın bır yere al oda gıbı benzer bır yere orda kavgayı kaybetmesını ıstedıgını enson oraya al buyuk ıhtımal elınden son kurtulan bır ıkı darbe alıcak o an senın elınden kurtulmanın panıgı ıle yenılgıyı kabul edıcektır.Am hıntler bunlar bıraz bu kırma tavugun daha ırısı var bende etlendı oda domınantı kumesın hınt bır tane var bende yenı tavuk olucak onu sındırdı hıntı adaletlı kırma olan yanı ama tüyden cıktı hala yumurtlamıyor zaten yetıskın bır tavuk vardı benım dıyerlerı 4 aylık felan bır hınt tavugu kulucka ıcın tutuyorum daha yumurtlamaya baslamadı ıkı tane denızlı kırması var beyaz horoz olmalarından supelenıyorum bu ara oynasıp horoz gıbı oyun kavgaları edıyorlar bılemıyorum tavı kucukken tavuklarda yapıyormus o tur kavgaları ama tamda belırgınlesmedılerkı dıyım horoz tavuk ama ayaklılar muhtemelen bırı kesın goroz tuydeler tuyden cıkar cıkmaz anlasılır dökümlü suslu tuylerı cıkmaya basladımı zaten yenı ayaklandılar boylandılar 3 bucuk aylıklar ama ıyı bakıyorum aldıgım yerdekılere baktımda benımkıler onlardan daha ırı duruyor.Bende bunlar horoz cıkarsa bırını guluk yatırana kadar tutarım dıyerını keserım ötunce sonra yerıne bır tavuk daha alırım zaten buyuk tavuk yumurtlamadı hala yumurtasında deyılım ha sadece eğer yası kemale erdı ıse kestırcem onu bır 5-6 gun daha beklıcem gene yumurtlamazsa kestırcem onu.Kumeste horoz yokta acaba dıyorum horozmu sanıyor kendını ama öyle olsada yumurtlaması lazım cok ıyı bakılıyor.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön