View Single Post
Eski 31-10-2010, 10:42   #10
rwo
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-02-2008
Şehir: sivas
Mesajlar: 33
Herkeze iyi pazarlar.
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum kış baya baya hissettirmeye başladı burda kendisini ve ağacım dışarda duruyor sulama olarak nasıl bir yol izlemeliyim toprağın yüzü kuruyanakadar beklemelimiyim yoksa daha sıkmı yoksa sadece spreyle üzerine su fışkırtıp ıslatmam yeterlimidir sizin tavsiyeve deneyimlerinize göre önerilerinizi bekliyorum.

Bir ikinci konuda ağacın yeşil kısımlarında hafif sertleşme var en dış kısımdaki bazı kısımlar hala yumuşak ama orta kısımlar dışa göre hafif sert bir yapıdalar ama renkte bir bozulma **** kuruyup kahverengileşme gibi birşey yok acaba kışa moduna geçtiğinden mi gövdesinde daha az su tutup dona karşı korunmak için bitkinin bilinçli yaptığı bişeymi yoksa bir sıkıntın işaretimi?

Bitki oldukça aydınlık bir yerde ama güneş alamıyor bu sıkıntı yaratırmı yaratırsa güneş alabileceği bi yere koyabilirim? Balkona ufak bir sera yaptım etrafı %80 kapalı rüzgardan felan korunaklı bi ortamda duruyor.Önerilerinizi bekliyorum.

Not :Ağaç geldiginden beri hiçbir işlem yapmadım hem ortama alışsın diye hemde ben acemi olduğum için
birkaç ağacı öldürünce insan tedbirli oluyo.

rwo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön