Apartman bahçesinde yaşadığımız salyangoz ve sümüklü böcek istilasından ve denediğim
sayısız yöntemden(kimyasal dşında tüm organik ve mekanik olanlar)sonra, bu uzun tipleri
farkettim ve bir yıllık bir sürede deneme yaptıktan ve araştırdıktan sonra Sevgili Kiraz'a yolladım. "weekendgardener" da bana çok ışık tuttu.Kabuklu/kabuksuz salyangozlar hakkın
da detaylı bilgi veriyor.Çatalca yöresinde kullanılmış olması da beni cesaretlendirdi, umarım
İst.da yaşarlar.Etobur bu tür, diğerlerinin yavruları ile beslenmekte ve doğal seleksiyon sağlamakta.Aç kalırlarsa bitkilere yönelmekteler ama verdikleri zarar,diğer otoburlarla mukayese bile edilemez. En azından ben böyle deneyimledim. Sayfalar boyu gördüğüm bu etine dolgun kabuklular bana, eski bir tadı anımsattı. Hiç de iğrenç yaratıklar değiller, gayet lezzetli oluyorlar tereyağ/sarmısak/kızarmış ekmek üçlüsüyle ve özel servis şekliyle pahalı bir yiyecektir. Hatırlarsanız Türkiye Avrupa'ya özellikle Fransa'ya salyangoz ihraç eder. Hassas mideli arkadaşları rahatsız etmediğimi umarım. Sevgiyle..
|