Merhaba sayın limon
Paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
Paylaşımınızdaki ikinci ve üçüncü parağraflardaki düşüncelerinize tüm yüreğimle katılıyorum.
Tamamen sizin dediğiniz gibi..!
Eleştirinizde atladığınız konular şunlar, biz bu bahçeyi tamamen müşterimizin istediği ve onun ruh haline göre tasarlanıp uygulaması yapılmıştır.
Bu bahçenin uygulamasını teslim edeli sekiz yıldan fazla oldu, hatta bu yılı sayarsak dokuz yıl, buradaki konu bina ve bina içindeki iç tasarım değil, aynı konudan bahsediyoruz.
Gölet içerisindeki yürüme taşları doğal taştır, simetri olmasının sebebi havuz suyunun derinliği, üzerinde gezilirken simetri dışındaki oluşumlar adım atma hissinizi olumsuz olarak etkiler güven uyandırmaz.
Gölet içi gezintilerini, göletin içinde bulumak hissini tadmak, balıkları elinizle besleyebilmek, nilüferlere ve sucul bitkilere dokuna bilmek, şelaleden sular akarken o armoninin içinde olmak için yapıldı.
Bu duyguyu tatmak isteyen misafirler, suyun derinliğinden etkilenmeden gezebilecek meraklı ziyaretçiler tadabilir.
Yürüme taşlarının dış cephe boyası ile renklere boyanması bizim ruh halimizi hiç yansıtmıyor, sizin sıra gibi dizilmiş dediğiniz taş dizilimini biz yapmadık.
Bizim uygulamasını yaptığımız hiç bir yapıda mükemmelik duygusunu yaşamadım, bizler birer doğa taklitçisiyiz ve ona yaklaşmaya çalışıyoruz.
Mükemmelliğide yakalıyacağız diye de bir iddaamız yoktur.
Birde sizin eleştirinizdeki su cümleleri anlamadım.
Alıntı Orjinal Mesaj Sahibi limon
Size mükemmel gelen bir düzenlemenin başkası tarafından eleştirilebileceğini göstermek açısından düşüncelerimi paylaşmak istedim. Selamlar, saygılar.
Buradan bir ders çıkarmam gerekiyorsa..!
Ben buradan gerekli dersi aldım, Eleştiri nasıl yapılırsa yapılsın ama yapılsın eleştiriniz için teşekkür ederim.
Düzenleyen Nuri Murvet : 26-10-2010 saat 13:54
|