View Single Post
Eski 26-10-2010, 07:53   #826
Etrim
Ağaçsever

Etrim's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2010
Abdi bey merhabalar,
örnek vermek gerekirse YKS/BASF firmasının YKS- MASTERSEAL® veya Kalekim'in IZOLATEX gibi ürünleri var, bu ürünler toz ve sıvı olmak üzere set olarak satılıyor,ikisini birbirine karıştırdığınızda hızla kürlenmeye başlayan elastik veya yarı elastik bir yalıtım malzemesi elde ediyorsunuz.

Sonra yoğun bir kıvamdaki bu malzemeyi ister mala ile isterseniz sert fırça ile taş kaplanacak alana uyguluyorsunuz. Kürlendikten sonra su ve nem geçirmiyor.
Bu ürünleri ben ayrıca seramik öncesi banyo ve balkon tabanlarında da uyguladım.

Duvarda Andezit kaplama yapacaksanız yarı elastik olanı tercih etmenizi tavsiye ederim. Tam elastik olanlar hem daha pahalı hem de bildiğim kadarıyla yerde kullanımı daha uygun. Andezit çok güzel renkleri olan volkanik bir taş ama duvar kaplaması olarak kullanımını bilmiyorum.

Andezitin çok fazla çeşidi var, satıcı ile seçtiğiniz çeşidin sertliğini ve su çekme durumunu konuşmanızı ve hatta denemenizi tavsiye edebilirim. Ben pembe bir andeziti veranda sınırlarında küpeşte olarak kullandım. Islandığında çok kolay zarar görebilen bir taş.

2 cm andezit çok ağır olmayacaktır ankraja gerek olmayabilir ama granit gibi ağır taşları yapıştırmak için kullanılan kuvvetli bir harç/yapıştırıcı kullanmanızı tavsiye ederim.

İkinci kez ev yapıyor olsam taş örerken kapı ve pencere boşluklarına ahşaptan mokap/kalıp yapıp yerlerine koyarım, böylece düzgün kapı ve pencere boşlukları elde edilebilir. Bu alanları maalesef ustalarımız mastarsız çalışıyorlar sonra pencerenin altı ile üstü, içi ile dışı arasında çok ciddi ölçü hataları oluşabiliyor. Bunu fotoğraflardan bile görmek mümkün. Gönyeli ucuz bir ahşap kalıp taşın düzgün örülmesini sağlayacaktır.
İş doğramaya geldiğinde bu yamukluklar hem problem yaratıyor, hem canınızı sıkıyor. Ustalara kalsa cevap hazır, o kadar olur abi, bundan iyisi şamda kayısı, oo her pencereye kapıya kalıp hem masraf hem uğraş, gibi düşünüyorlar. Aslında doğrusunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor maalesef.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön