View Single Post
Eski 26-10-2010, 01:14   #1
cihan_as
Ağaç Dostu
 
cihan_as's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2006
Şehir: izmir altındag
Mesajlar: 462
Bamya Yetiştiriciliği

Alıntı:
Merhabalar...

Benim 2,5 dönüm zeytinliğim var.İçinde 32 tane zeytin ağacı var.Ben zeytin ağacına dokunmadan tarlanın boş kısımlarına bamya dikmek istiyorum.İzmirde yaşıyorum.Köyde bamya zamanı süper herkesin bahçesinde yetişiyor sorun yok toprak,verim vs.. bakımından.Ben şehir insanı olduğum için hiç bir bilgim yok.Acaba Kınalı Bamya çeşidini Hangi aylarda dikmeliyim?Ayrıca Fazla su gerekir mi?

bende bahçemde bamya yetiştiriyorum bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim.

Ben mayıs ayında bamyayı ekerdim, çevremde bamya yetiştiricileri mart ayında bamya tohumunu ekiyorlar. Erken ekmenin faydaları bamya kökleri toprak altında gelişmesini tamamlıyor, havalar ısınmaya başlayınca toprak üstü gelişmelerini tamamladığında fazla boy yapmadan bodur halde çiçekleniyor, uzun süre bamya verimi sürüyor.

Bu aylarda yanmış hayvan gübresi toprağa dağıtıp sürdürmen gerekiyor (kullanacağın gübre zeytine zarar vermesin) daha sonra bamya tohumunu ekmeden bir gün önce sürdürüp ekeceğin yeri hazırlaman gerekiyor, toprak nemini kaybetmeden ekim yapıyorsun.

Ben Amasya sultan bamya ekiyorum, her gün toplaman gerekiyor 2 gün ara verirsen kartlaşıyor. Sultan bamya tohumu istersen verebilirim.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön