View Single Post
Eski 25-10-2010, 11:22   #269
İlkin
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Hoya nummularioides

Geçen sene ağustos ay'ında bu güzel hoya türü bana sevgili cicada'dan gelmişti. Geldiği zaman günlerce haftalarca geldiği gibi durdu. Herhalde hep böyle kalacak bir gelişim olmayacak derken kış bitiminde bitki büyümeye başladı. Büyüme hızı o kadar arttı ki bu sefer bu bitkiyi çok büyürse nereye sığdıracağım telaşına kapıldım. Üstelik büyüme hızı ile birlikte bir sürü de çiçek sapı çıkarttı. İlk defa çiçeğini göreceğim bir türden çelik de almak istemedim etkilenir diye ama ara ara dayanamayıp budadığım çelik paylaşımı yaptığım da oldu. Ona rağmen büyüme hızından ve çiçek sapı verme hızından vazgeçmedi. Yazın havalar çok ısındığı zaman bitki etkilendi ve çiçek saplarının ucunda büyüyen tomurcuklar döküldü. Buna ne kadar üzülsem de sonbaharın gelmesi ile birlikte tekrar çiçek tomurcukları kendini göstermeye başladı. Malum yaşadığım şehir Adana olunca sonbahar'da sıcaklar tekrar bastırınca çiçek tomurcukları kuruyup döküldü. Şimdi onca çıkan çiçek tomurcuğundan sadece bu çiçek demeti kendini kurtardı ve açtı. Yaprak aralarında büyüyen daha başka 4-5 tane daha çiçek demeti var. Soğuğu seven bir bitki olduğu için o çiçek demetlerinin büyüyüp açacağını düşünüyorum. Bitkinin bendeki konumu bol ışık alan kuzey cephesi, sulamayı ve nemini hiç eksik etmemeye çalıştım. İnternet sayfalarında bu tür için az su seven bir tür diyordu ama yaşanılan bölgeye ve iklime göre bunun değişim gösterdiğini en iyi bu hoya türüne bakarken anladım. Bir de unutmadan ekleyeyim bitki aynı H.carnosa gibi kokuyor ama bütün gün kokuyor.

Name:  Hoya nummularioides 1.jpg
Views: 748
Size:  28.7 KB

Name:  Hoya nummularioides 2.jpg
Views: 987
Size:  37.2 KB

Name:  Hoya nummularioides 3.jpg
Views: 857
Size:  34.1 KB

Name:  Hoya nummularioides 4.jpg
Views: 753
Size:  34.2 KB