Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45
Merhaba Eser hanım,
Erika nız hayırlı olsun. Çok güzeller, ancak saksıda sürekli durmasının sakıncalı olduğu söylenir. Bulunduğunuz bölge için tamamen gölgeye ve toprağa almanızda fayda olacağını söylüyorlar. Bizim bahçede de iki renk var ayrı yerlerde.
Vazoya koyduğun ortanca çiçeklerine şaşırdım. Hala çiçek veriyorlar mı? Bizimkilerin çiçekleri tamamen kurudu. Ancak bizim orası 4-5 derece daha soğuk oluyor. Oraya şimdiden kış geldi. Şömine yakmadan asla oturulamıyor.
Her şey gönlünüzce olsun.
|
Bizim bahçede gölge yok maalesef.Sadece eğer gölge sayılabilirse, güneşin daha geç geldiği bölümler var. Erikaları da bu nedenle toprağa dikmedim, çünkü nereye dikmem gerektiğine karar veremedim
ZDF televizyonunda bir bahçecilik programı seyrettim geçenlerde.Erikaların bakım ve budanmalarını anlatıyordu ve saksıda birçok erika vardı. Beni de heveslendiren bu oldu. Bakalım, bir deney yapıyorum. Sonucunu hep birlikte göreceğiz

Gerçi benim aldığım saksıların üzerinde "Calluna vulgaris" diye yazıyordu. Yabancı sitelerde biraz araştırma yaptım, bu bitki erikaya çok yakın ve almancada "Besenheide" diye geçiyor. Türkçeye süpürge çalısı diye tercüme edilebilir. Bu isimde ayrı bir bitki var mı bizde yoksa hepsine "erika" deyip geçiyor muyuz,henüz tam anlayamadım..
Ortancalara gelince,aslında onlar yeni çiçek değil de, benim kesmeden dalında bıraktıklarımdı. Sonbaharda hoş bir renk alıyorlar. Güllerle güzel duracağını düşündüğümden toplayıp hep birlikte vazoya koydum. Ortancaların kurutulabildiklerini duymuştum. Bunları susuz olarak bekletmek istiyorum. Bakalım gerçekten de öyle güzel kalabilecekler mi?