View Single Post
Eski 23-10-2010, 13:33   #370
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Ortada gezinen bilgi akışı çok da umurumda değildi. Ben çoğunu almadım, ilgilenmedim. Kullanmaya da vaktim olmadı. Olduklarının da büyük bahçecilikte ekonomik olmadığını ya da sanılan yararı vermediğini gördüm. Ben bahçemi profesyonel destekle götürdüm. Burda anlatılan ürünlerin en temellerinin konuştuğum mühendislerce bilindiğini, mümessil firmalarca çok önceden Türkiyeye getirilip büyük tarım işletmelerine tonlarca satıldığını öğrendim. Burda köylülerin ama bilinçli ama bilinçsiz kullandığını gördüm. Yani piyasada çok bilinmez şeyler değildi. Ya ekonomik olmadığı için ya da her yerde satılmadığı için kullanılmıyordu. Ama büyük işletmeler, tarım mühendisleri bunları biliyordu. Sorun bu bilinenleri biz sanal ortamda kullandığımızda profesyoneller gibi konuya tüm yönleri ile vakıf olmadığımız için bazen fayda yerine zarar, çok cana da kaynak israfı yaşadığımızdı. (Kaynak ısrafı da benim takıntım işte...)
Yani, ortada değer verilecek bir bilgi de yokmuş zaten. Hatta size zararı bile olmuş. Profosyonel yardım ile bedelini de ödeyerek fazlasını ve doğrusunu almışsınız.

Alıntı:
... Israrla yapacaksak yapalım dememde ki temel noktalardan biri de bu bilgi akışını düzenlemek ve kullanılabilir formlara getirmek ihtiyacını görmemden kaynaklandı.
Olmayan bilginin nesini düzenlemeye ihtiyaç var ki.

Sosyalleşmek için daha elverişli, amacı ve işlevi sosyalleşmek olan ortamlar var. belki o noktada da doğru seçim yapmamışsınızdır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön