Sayın Zeytinlibahçe,
UBYİ ortaya çıktığında hiç birinizi tanımıyordum. Bu forumda ve UBYİ'de tek bildiğim üye Meyvelitepe. Zamanla kiminizi şahsen, kiminizi yazıları ile tanıdım. Benim UBYİ'de elde ettiğim en büyük kazanç insanları tanımak ve sosyalleşmek oldu. Ortada gezinen bilgi akışı çok da umurumda değildi. Ben çoğunu almadım, ilgilenmedim. Kullanmaya da vaktim olmadı. Olduklarının da büyük bahçecilikte ekonomik olmadığını ya da sanılan yararı vermediğini gördüm. Ben bahçemi profesyonel destekle götürdüm. Burda anlatılan ürünlerin en temellerinin konuştuğum mühendislerce bilindiğini, mümessil firmalarca çok önceden Türkiyeye getirilip büyük tarım işletmelerine tonlarca satıldığını öğrendim. Burda köylülerin ama bilinçli ama bilinçsiz kullandığını gördüm. Yani piyasada çok bilinmez şeyler değildi. Ya ekonomik olmadığı için ya da her yerde satılmadığı için kullanılmıyordu. Ama büyük işletmeler, tarım mühendisleri bunları biliyordu. Sorun bu bilinenleri biz sanal ortamda kullandığımızda profesyoneller gibi konuya tüm yönleri ile vakıf olmadığımız için bazen fayda yerine zarar, çok cana da kaynak israfı yaşadığımızdı. (Kaynak ısrafı da benim takıntım işte...) Israrla yapacaksak yapalım dememde ki temel noktalardan biri de bu bilgi akışını düzenlemek ve kullanılabilir formlara getirmek ihtiyacını görmemden kaynaklandı. Ama bu ihtiyaç herkes tarafından görülmeye bilirdi. Bunu da kabul ederdim. Ben işi biraz ciddiye aldım. İletişim kanallarımdan birinin eksik olması bazı şeyleri anlamamı engelledi. Bunda sizlerin kabahati yok. Ben kendi olanağımı zorlamamalıydım.
Konuyu ciddiye aldım kafamda farklı şekillendirdim. Şu an nasıl bir şekilde olduğunu anımsamasam da kendimi biliyorum ki yarattığım kırgınlıklar olmuştur. Sadece işe odaklanan yapım bana çok kez oyun oynuyor. Pek sosyal biri değilim. Forumların sanal ortamını pek anlayamıyorum. Bilir, bilmez kırdığım herkesten özür dilerim.
Ürünler ve miktarların varlığı baştan beri beni pek ilgilendirmiyordu. Benim zaten ortaya koyacak bir ürünüm yoktu. Daha zamanım vardı. Ben işin bilgi akışının anlaşılır forma girmesine takmıştım.
Ha... Bi de satış vardı. ama o sadece özendirmek ve insanların ilgisini çekmek için.İlk başta ısrar etmiştim. Şimdi bakınca çok mantıklı gelmiyor. Aslında benim sorunum da değildi. Başlattığım için anlamsızca devam ettiriyorum.
Sayın liliumla aramda ne var bilmiyorum. Kökleme gibi tabirler kendi yazılarında vardı ben de o biçemi kullanarak yazı konusu yaptım. Sanırsam ağaçlarını kesmesini sempatik bulmadım. Ama bu başka bir yazı konusu. Borcum oluşmuşsa ödemeye hazırım.
Sizlere zaman içinde duyduğum sevgi aslında UBYİ'nin kendinden daha önde oldu. UBYİ olsada olmasa da ben bahçemi çok güzel idare ediyorum. Elimde değil iş odaklı yapım beni yanıltıyor.
Boşuna uğraştığımı bende fark ettim. Selamlar
Düzenleyen bayindirmevki : 23-10-2010 saat 09:57
Neden: imla
|