View Single Post
Eski 23-10-2010, 00:20   #108
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Bu başlığın ilk mesajlarında resimleri bulunan modüler seramızı geçen hafta ilk kurduğumuz yerinden söktük. Yeni yeri olan okulun bahçesine kurduk. Serayı liseli kız çocukları söktü ve yeni yerine monte etti. Ben sadece seyrettim. Yani bu sera eline daha önce hiç açıkağız anahtar almamış liseli gençler tarafından bir kaç saatte sökülüp gene bir kaç saatte de yeniden monte edilebildi. Montaja naylon işçiliği dahil değil. Söküme dahil.

Sera eski yerinde çam ağaçlarının arasında ve kendinden daha yüksek duvarlarla çevrili bir yerdeydi. Bu bakımdan rüzgar problemini hiç yaşamadı. Yeni yerinde dört yanı açık ve rüzgarlı bir yerde.

Eski yerinde bolca yağmur aldı. Profil araları oldukca seyrek olduğundan yağmurda sıkıntı yaşamalıydık ama yaşamadık. Profil aralarına birer sıra çelik halat germiştim. Tavanı oldukça düz olduğundan kar problemi yaşamalıydık , onu da kar yağmadığı için yaşamadık. Ama yeni yerinde yaşayacağız çünkü bu kış kar yağacağını düşünüyorum. Bakalım tavanı dayanacak mı ?

Eski yerinde toprağa gömülü ayaklarından başka serayı rüzgara karşı koruyan bir kuvvet yoktu. Yeni yerinde beton bir zemin üzerine monte edildi. Ayaklar betona delik açılıp içine sokulacak.

Zeminde toprak olmadığından içine tamamen topraksız bir düzenek kurulacak. Eski yerinde toprakta domates yetişmişti.

Önceki haline ait çelik halat germe resimlerini bu yazıya koyacağım. Yeni yerini de kurdukça resimler koyarım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen akinselcuk : 20-02-2011 saat 23:16 Neden: Resim ilavesi
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön