Herkese saygı ve sevgilerimle merhaba,
Ben ismimden de anlaşılacağı üzere toprağı olmayan iki yıllık bir agaclar.net üyesiyim. İki yıldır balkonda topraksız tarım uygulaması yapmaktayım.
Hayli uzun bir süredir de sizlerin azim, gayret , yoğun emek ve paylaşımlarınızın konu başlıkları olan kaolin kili, mikrobiyoloji ve toprak, EM, Mikoriza, UBYİ ve üyelerinin başlıklarını, sıcak , soğuk kompost, leonardit ve humik asit, sebze bahçesi hazırlama
vb konu başlıklarını burada üyelik sayfamda ve meyvelitepe bloğunu gün be gün takip etmekte ve ismimden de anlaşılacağı üzere izlemekteyim.
Samimiyetle ifade etmem gerekirse, çoook uzun cümlelerle ifade edilenden, çok yalın madde madde herkesin anlayabileceği tarzda ifadelere, yurtdışından yoğun emekle incelenip herkese sunulan bilgilerden, ilk kez yapılan uygulamalara kadar çok detaylı paylaşımlar sunuluyor.
Hiç kimse gerek yurtiçinden ve yurtdışından elde edilen bilgiyi, gerek ilk kez yapılan ve başarılan bir uygulamayı veya bilgiyi kendine saklamadan, en ince detaylarıyla paylaşıyor. Ve inanın izleyici konumda olmama rağmen büyük bir ilgi, şevk ve takdirle sizleri takip ediyorum.
Bugün yazmamın nedeni, izleyici konumunda daha net görüldüğünden ve de üretici değil potansiyel bireysel tüketici müşteriniz olarak UBYİ konusunda son mesajlarda yanlış anlaşılmalar olduğunu düşünmekteyim.
Sn Bozon’un delilik tabiri mecazi bir ifade olduğunu sanıyorum. Çünkü kendisinin de ifade ettiği gibi Sn Halil Önen’in UBYİ Radyo ve Nakliyat rüyasına da aynı tarzda yorum yapmıştı. Türkçemizde hem mental özür hem farklılık ifadesi olarak ve yaşantımızda “deli gibi çalışıyor” veya “ bana deli dediler ama…” gibi başlayan bir başarı öyküsü ifadesi
vb kullandığımız, zorluğa, kurallara karşı bir mücadele anlamı taşımaktadır.
Bu anlamda Sn Bozon’un teşvik edici uslübü yanlış anlaşıldı sanıyorum.
Diğer taraftan Sn Acemi Usta nın 263 no.lu mesajında da UBYİ oluşumunun başlangıcı konusundaki düşüncesi Sn bayındırmevki ile aynı. Sanırım her iki düşünce de bu foruma yoğun emek veren üyelerinin tamamının duygusal olarak etkilendiği bir bahçe kaybını ifade ediyor.
Bir düşünür, fizolof, ünlü tam hatılayamadım ancak düşüncesi benim için hayat felsefesi olmuştur. “ Şans, fırsat önüne geldiğinde ona hazır olanlar için şansdır”
Siz de emek, sabır, gayret ve tüm paylaşımlarınızla şansa hazırsınız. Bence UBYİ için neredeyse hazırsınız. Artık pazarlama konusu bu denli ciddi ele alındığına göre Az kaldı.
Sadece çok yakın takipçisiniz olarak gözlemlerimi ifade etmek istedim.
Sn Gece’ye atfen;
UBYİ’nin doğumuna az kaldığı inancı taşıyan potansiyel müşterisi )
Ayrıca ortak bir soğuk depoda toplanan ve de görevlendirilmiş kişice ihracı yapılan başarılı köy koop örneklerinde olduğu gibi sadece iç tüketim değil ihracat da düşünülemez mi??