Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda
Sayın MeyveliTepe,
Dün sizler için en ciddi engellerden bir tanesi olan kazançlarınızda vergileme, belge düzeni gibi konularda yardımcı olmak düşüncesi ile özet bir çalışma yaparak yazıya dökmüş ancak moral bozucu yanları olabilir endişesi ile yazıyı yollamadan silmiştim. Yukarıdaki yazınızda yer alan küçük çiftçi muaflığına dair bölüm ( 193 sayılı kanun md. 10-........) 1998 yılında 4369 sayılı kanunla mülga edilmiştir. Keşke o bölüm hala yürürlükte olsaydı, işiniz çok kolaylaşacakdı.
Hali hazırdaki mevzuat, tasarlamakta olduğunuz işbirliğinde ( Bilhassa netten satış ve kargo ile mal sevkiyatlarınızda) ileride sizleri üzebilecek belirsizliklerle dolu.
Belirtmeden edemedim.
|
Haklısınız, düzelttim. Gerçek usulde vergilendirilmeyen ve vergilendirilen diye ayrım yapılmış. Bizi ilgilendiren limitlerin altında kalanlar için ise tevkifat yolu tarif edilmiş. Eksik bir tarif. Buna rağmen, bu değişiklikten de bağımsız olarak malın bir dükkana nakline kadar olan süreç zirai faaliyet, sonrası ise ticari faaliyet olmakta. Elektronik ticaret ise (adı üstünde) tamamen ticari bir faaliyet.