29-01-2007, 21:12
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2004
|
Tavşanlı Gezisi - Bölüm 1
İstanbul Ekibi 27 Ocak, saat 0:45 gibi yola çıktık. Hava koşulları gayet iyiydi. Arabadakiler program hakkında detay sordukça ben onlara sadece "Önce bana sonra Yılmaz'a güvenin" dedim. Gece uyku sorununu aşmak için hostesimiz Mevsim1 bize sürekli, çay, kahve, meyve servisi yaptı. Gökhan ise kafayı İstanbul'da annesinin omuzuna yasladı ve taaa Kütahya'ya kadar deliksiz uyudu.
Sabah 05:00 suları Yılmaz telefon etti ve bizi karşıladı. (Burada komik şeyler oldu ama...neyse ) Oradan konaklayacağımız yere gittik. Burada bizi, bizden yarım saat önce gelen Hasan ve Yücel Bey'ler karşıladı. Kısa bir tanışmadan sonra kahvaltı sofrasına geçtik. Bu kısım nasıl anlatılır bilmem. Tek bir hareketle çaylarımız yenileniyordu. Bu sırada Yılmaz 23 kere değişen programdan kalanları anlattı.
Sonra odalarımıza yerleştik ve tekrar aşağıda buluştuk. Burada bizi ilk günü geçireceğimiz yere götürecek arazi araçları bekliyordu. İlk araçtakiler doğrudan konaklama yerine geçerken, biz ikinci araçla, alış-veriş yaparak kara çamlar arasından konaklama yerine ulaştık.
konaklama yer.jpg
Manzara ve sessizlik karşısında uzaylılar gibi olmuştuk. Herkes dağılarak etrafı keşfe çıktı. Bu sırada bol bol fotoğraf çektik.
manzara1.jpg
donmusgol.jpg
Göl çevresinde kısa bir turdan sonra yangın gözetleme kulesine gitmek için araçlara bindik. Bu sırada bazılarımız arabanın arkasına binmek için ısrar edince ev sahibimiz "Benim misafirlerim burada giderse ben de burada giderim" diyerek şapkasız şapkasız aracın arkasına bindi ama bir süre sonra ensesine gelen buz gibi rüzgarın etkisi ile donmak üzere iken Birol'un şapka takviyesi ile tekrar aramıza döndü.
Şiddetli esen rüzgar yüzünden kuleye çıkmamızla inmemiz bir oldu. Kulenin dört tarafında aşağıdaki manzarayı gördük. Çoklarımız bu kadar çok ağacı belki de ilk defa görüyorduk. Yılmaz'dan aldığımız bilgiye göre 200 bin hektarlık bir alandı. Uuurlarr buuurrlar hep ağaçtı.
orman.jpg
Dönüş yolunun bir kısmını araçla döndükten sonra, programın orman içi yürüyüş bölümüne gelmiştik. Sohbet ederek, etrafı inceleyip Yılmaz'a sorular sorarak indik. Bu arada emin olamasak da ayı olduğunu tahmin ettiğimiz bir karartı gördük...
yuruyus.jpg
|
|
|