View Single Post
Eski 22-10-2010, 23:00   #350
bayindirmevki
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Sayın Meyvelitepe,

"Çünkü tıkanmaya neden olan fikirler hakkında söğlenmesi gerekenler söğlenmedi"

Bütün okuduklarınızın temeli bu kavramdan çıkmıştır. Başta ortaya attığınız fikirler muğlak ve uygulaması pek olası şeyler değildi. Kimse de hayır öyle değil demedi. Neye hayır deneceği belli değildi. Belli olmadığına dair de size bir şey söylenmedi. Kimisi de sustu bir şey söylemedi. Çelişkiler vardı kimse de bunları sorgulamadı. Belki de fark edilmedi.

Mesela; Bir yerde doğal üretim olduğunu bilen gelir fiyatını sormadan alır derken. Bir başka yerde biz satış amacıyla üretim yapmayacağız diyorsunuz.

Mesela şu son yazınızdaki alıntıda ben diyorum ki; "Birbirimiz ile alışveriş. Gerek var mıydı?".

Siz; Bu bir opsiyondu. Bence hala geçerli, hem de hiç bir şey ödemeden?

Alış veriş ise nasıl hiç bir şey ödemeden. Bir şey ödemiyorsak niye üreticiyiz. Benim kafam almıyor. Ben cahilim. Açık ve net olun. Ürünlerinizin karşılığı yok ise sezon başında duyurun; BEDAVA. anlayayım.

Uzak bahçelerin yakın dostları ürettiğini karşılıksız paylaşır diyor musunuz? Bu lafın altına imza atar mısınız? Evetse ben yanlış yerdeyim. Komün hayatı bana göre değil. İsteseydim buğday org. üye olurdum.

Hem siz komün hayatına karşıydınız.

Daha yazabilirim ama anlamı yok benim amacım sizi hedeflemek değil sizin fikirlerinizden çıkan ama sonuca ulaşamayan bir olayın deşilmesi.

Düzenleyen bayindirmevki : 22-10-2010 saat 23:02 Neden: ek yazı
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön