UBYİ'nin getirdikleri/getirebilecekleri...
Ve tabii ki götürdükleri/ götürebilecekleri, yönünden gelinen noktaya bakılacak olursa, benim penceremden görünen;
Yurdun çeşitli yerlerinde, kendi olanakları ölçüsünde, "küçük-büyük" doğal üretim yapan ya da yapmak isteyen insanlar var. Ve bu insanlar bunu zaten yapıyor, yapmayı ya her şeye rağmen (evet, ne yazık ki rağmen!) sürdürecekler ya da dayanamayıp, pes edecekler.
Bu tür doğal üretim biçimini tercih eden, tercih etmeyi düşünenlerin her birinin Amerika'yı (tekrar tekrar) yeniden keşfetmeleri yerine aynı yolun yolcuları olarak, iletişim içerisinde olup, benzer sorunlarına ortak akıl ile çözüm bulmaya çalışmanın neresi kötü, yararsız.
Peki, bayindirmevki'nin dile getirdiği, UBYİ'nin gündemini oluşturup, (henüz) sonuca ulaşmamış hatta katılanların özgüvenlerini tazeleyecek yol katedilmediği olarak yorumladığı eleştirileri, kaynağını nereden alıyor?
Beklenti'ler ile hayat gerçekleri arasındaki o pek bildik örtüşmezlik ve hayal kırıklıklarının UBYİ'yi teğet geçmesi için neden göremiyorum.
UYBİ'nin getirdikleri, kişiden kişiye değişmekle birlikte, en kötü durumda, en büyük başarısızlık halinde (MeyveliTepe'nin zaman ile ilgili düşüncesine katılıyorum) dahi, sonradan bu tür bir faaliyet düşünenler için neyin, nerede yanlış yapıldığı, gittiği ile ilgili bir deneyim sunmuyor mu?
Peki, geçen aylar boyunca UBYİ, katılımcılarından ne götürdü, bana göre; boş umutlar ile tutarsız hesapların gözalıcı pırıltısını...
Olaya duygusal yaklaşmıyorsanız, darası çıkmış, net gerçeklerle yüzleşme imkanı sunduğu için, bunun kayıp olarak değerlendirilmesi de tartışmaya açık bir konu.
gece
kırıcı olmadan, kişileri değil de konuları tartışabilme tecrübesi de kazandırabilir mi dersiniz? Diyen forum kişisi.
Düzenleyen gece : 23-10-2010 saat 01:52
Neden: Yanlış yazılan kısaltmalar düzeltildi.
|