Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus
Ben dedim oldu..Yani ben sizin kardeşinizim dersem tamam oluyor mu?Hani bir kuralı, töresi, sınavı falan yok mu?
Yani ben ciddi soruyorum.Bir bilen varmı?
|
sn. tabus, kuralmı soruyorsunuz ?
1- soğanlı bitkileri sevmek ve yetiştirmek
2- istekli olmak (yani yetiştirdiğim türler bunlar deyip bende paylaşıma katılmak istiyorum demek.)
not: zaten bir çok üyemiz bunu seve seve yapıyor. (ayrıca amacımız budur.)
bu kurallara uyduğunuz sürece sınavı geçtiniz demektir. YANİ BİZ CİDDİ BİRŞEY YAPIYORUZ. Bilmem anlayabildinizmi ?
bu konunun tamamını okuyup hala anlamadığınızı varsayıyorum çünki böyle bir ileti yazma geğere duymuşsunuz.
size şöyle açıklayım, bu gün dünyada lalesi ile meşhur olan ülke hangisi ?
HOLLANDA
tarihte lale bizim kültürel bir değerimizdi ama şimdi hollandanın. çünkü gereken ilgi gösterilmedi.
şimdi ; ben kardeşiniz olmak istiyorum diyen herkezi biz kabul ederiz. sizin değerleriniz nelerdin bu konuda bilemem ama dinimizdede bu böyle emredilmiştir her müslüman birbirinin kardeşidir.
konumuza dönersek türkiyede yetişen birçok endemik, değerli, görsel olarak mükemmel ve enfes kokulu birçok bitki var. kişisel olarak bu kardeşliği kurma amacım insanların bu bitkileri bulup paylaşıp araştırıp sahip çıkmaları için bir adım atmaktı. benim elimden bu geliyodu.
sn. tabus, sizin de tavsiyelerinizi bekliyoruz.
mesela doğada nesli tükenmiş görünen bir tür. daha önce verdiğim örnei vereceğim. MUSCARI MUSCARIMI endemik bir bitkidir. ingiltere ve amerikada bu bitki internet aracılığıyla tüm dünyaya satılmaktadır. bu bitkidoğada tükendiyse bir kaç yıl sonra bu devletler çıkıp bu bitki bizim diye patentini alamaya çalışacak bu durumda siz ne yapacaksınız ?
ben bu bitkileri insanlara sevdirmeye çalışıyorum. bu yüzden ben kardeşiniz olmak istiyorum diyen herkez kardeşimizdir. siz illaki sınav kural istiyorsanız buradaki bir çok üyeyi beğenmiyor ya da yeterli bulmuyorsunuz demektir. ben böyle anlarım.