Sayın kazim polat,
Eviniz çok güzel göründü gözüme. Ocak hele süper olmuş. Sizin ustalarda tam eskilerden belli. Bayağıda bir su basman yapmışsınız. Pencere ve kapı üstlerini nasıl geçeceksiniz. Tavanda beton olmayacak anladığım kadarıyla, ahşap lentolar yakışacak sizin eve.
Biraz daha fotoğraf lütfen, şöyle tüm evi görsek iyi olacak.
Bana gelecek olursak, ara verdik gibi. Usta yoruldu, biraz bahçesinde işler var erteleyemeyeceği onları da halledecek bu arada. Benim içinde iyi oluyor, biraz nefesleneceğim.
Planladığımız iki iş var öncelikli. Yola dayanan istinad duvarıma arabayı koyabileceğim ilave bir platform yapacağız. Bahçedeki taşlarla ayakları yapılacak, üzerine ise beton atılacak. Bu bitince usta pencere podiyelerini dökecek. Bu iş sonrası sıra doğramalara gelecek. Bu arada bacaların örülmesi, tavan ve taban şaplarının atılması, yer döşemelerinin yapılması ustaya bakan işler.
Yere ne döşeyeceğime hala karar veremedim. Geçende bir mağazada iki kayrak taş gördüm. Birisi Eskişehirmiş diğeri Bodrum. Her iki taşında yüzeyi ev içine döşenebilecek ölçüde düzdü. Satanda zaten ev içine sadece bu ikisi olur dedi. Bejle sarı arası renkteki bu iki taş çok güzel olacak yere diye hayal etmekteyim ama soğuk olur diyede endişem var. Altına rulo mantar levhalar var onlardan sererim biraz soğuk kesilir demekteyim kendi kendime. Tabii bir seçenekte ahşap rabıta ile meseleyi halletmek.
Morali düşürmek pek fena ev inşaatında. Usta ile geçim şart. Para işinde hesap keserek yürüyün. Ödemelerinizi mutlak surette makbuz düzenleyerek yapın, hiç değilse bir el defterine yazın ve ustanın parafını alın. Zaman geçince bazı şeyler unutulduğunda o makbuzlar en büyük yardımcınız olacak. Ayrıca her karar verdiğiniz ve ustayla anlaştığınız işi hemen orada kağıda dökün ve anında imzalatın. Bu kayıtlar gerektiğinde her ikinizede yararlı olmakta.
Size son bir taviyem daha var, ama her gün ama haftalık, inşaatta yapılanlar, aldığınız malzemeler, ustayla konuştuklarınız, velhasıl o hafta inşaatta yaşanan ve aklınızda kalan her şeyi hatıra defteri yazarcasına kaydedin. Arada dönüp okumakta pek keyfli olmakta.
Allah kuvvet versin sizede. Yakışıklılara da maşaallah, allah nazardan saklasın.
|