View Single Post
Eski 21-10-2010, 14:56   #63
Hydrosuccess
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2010
Sayın Yeşillim,kurduğunuz sistem tekniğe uygundur tebrik eder başarılar dilerim.İki konuda katkım olacak.Ben köklendirme ve ilk filizlenme aşamasında destek teli kullanmıyorum.Yurtdışından gelen çelikler küçük olduğundan filizin nereden çıkacağı baştan belli olmuyor.Ancak sizin çeliğiniz uzun olduğundan baştan sardırmanız yararlı olabilir.Sardırma teliniz ile ilgili 2 problem var.Birincisi büyüklüğü, carnosa için en az 2-3 katı büyük bir çember oluşturmalısınız.Yine de yetmeyeceğinden aynı çembere birkaç kere üst üste sardırmanız gerekli olacak.Kuracağınız sistemi uzun vadeli düşünmelisiniz.Tel ya daha kalın olmalı ya da 2-3 kat telden bir çember oluşturmalısınız.(Siz 2 kat yapmışsınız ama telinizin kalınlığı ve taşıma gücünü kendiniz tekrar değerlendirmelisiniz.Carnosa gibi türler bol yaprak ve odunsu gövdeler ile oldukça ağırlaşıyorlar.Teliniz tam bir çember olmak zorunda değil ters U formu da hem estetik hem de yerden tasarruf sağlıyor.
Çeliğin dikiminde derinlik ayarınız doğru.İki kademeli yıkamaya hiç gerek yok.Sistemi kurduktan sonra bir kez üstten yıkama yeterli.
En önemli problem (Sayı Maki01'in de vurguladığı gibi) destek telinin sabitlenmesi.Tel kabın içinde olmamalı.Çünkü kısa sürede çürüyecek ve sisteme salınım yapacaktır.Eğer plastik kaplı/inert bile olsa yerinden çıkma oynama devrilme olasılığı çok yüksek olacak.Doğrusu iç kabın dışına suya dayanıklı bant ile sabitlenmesi.Sağlam olması için telin bant içinde kalan kısmı yana doğru 90 derece açı ilekıvrılmalı ve kabın kenarına geniş bir yüzeyle temas etmeli.İki üç kat bant tellerin üzerinden sıkıca geçirilirse kalıcı bir destek oluşturulabilir.Bu sabitlemenin görseli kökleri gösteren eski mesajlardan birisinde vardır tekrar inceleyebilirsiniz.
Yanlış anlamalara neden olunmaması için kullanılan katı ortam materyalinin adının doğru olarak kullanılmasını rica ediyorum.Kedi kumu, kedilerin tuvalet ihtiyacını karşılamaları için kullanılan değişik ürünlerin genel adı.Kedi kumu adı altında yarı şeffaf silika, topaklaşan bentonit, kuşkusuz diatomit, Hoya yetiştirilmesinde kullanılabileceğini düşündüğüm klinoptilolit vb değişik maddeler kullanılıyor.Diatomit sanayide çok geniş kullanımı olan bir madendir.Sadece kedi kumu/pet bakım ürünü olarak tanımlamak doğru olmaz diye düşünüyorum.

Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön