View Single Post
Eski 21-10-2010, 08:29   #976
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Aynen sizin gibi düşünüyorum .Bu sene diktiğim fidanlar dondan zarar görürse doğa ile inatlaşmayacağım .Uygun olanları tercih edeceğim .Bende çok özenip manolya hem yapraklı hem yapraksız diktim ama aklım onlarda kaldı Kasım ortalarında keçi gübresi koyup saracağım .Aslında canlı kalmaları mucize ama çok güzeller bahçemde olsun istedim .Bile bile lades buna denir
Sevgili Hhatice;
Manolya için kaygılanmanıza gerek yok! Hele yaprak dökenler için. Onlar çok daha düşük ısılarda yaşayabiliyorlar.
Bakın!

MAGNOLIA (MANOLYA)
Herdemyeşil Manolyalar

■Magnolia grandiflora
- ABD’den gelmiştir.
- Tabandan başlayan dolgun dalları ve budamaya dayanıklılığı sayesinde hiç boşluksuz düzgün piramit yapı alır.
- Yaklaşık 2 m boyunda, çıplak gövdeli, geniş taçlı ağaç olarak da yetiştirilir.
- Yol ağaçlandırmasıve bahçeler için çok dekoratiftir.
- Büyük, sert, parlak yeşil yapraklı.
- Krem-beyaz, çapı 25 cm’yi aşan çiçekleri mayıs-hazirandan ağustosa dek tüm dallarını donatır.
- Toparlak meyveleri de ilginçtir, açılınca kırmızı tohumları ortaya çıkar.
- Yumuşak, kireçsiz, derin toprak ister.
- Normal iklim ve tarım koşulları altında erişebilecekleri en büyük yükseklik 25-30 m’dir.
- (-20º/-15º)

■Magnolia grandiflora ‘Gallisoniensis’
- Magnolia grandiflora’nın aşıyla çoğaltılmış halidir.
- Magnolia grandiflora’nın tüm iyi özelliklerine sahiptir.
- Daha çok boyuna gelişir, soğuğa dayanıklı, yaprakları daha koyu yeşil, tersleri pas rengi keçe ile kaplıdır.
- (-20º/-15º)

Yaprak Döken Manolyalar

- Çalılarla ilgili bölümde açıklanan tüm yaprak döken manolyalar, ağaç olarak da yetiştirilebilir.
- Bu yapıda orta-küçük (Boy; 3-6 m)boyutlardadır.
- Düzensiz tacı çekiciliğini azaltmaz.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön