Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan
Yaklaşık 250 m2 lik çim alanımın 1/3 ünde yama ekimi yaptım.Şu anda 3 -4 cm boyla geldiler.Sormak istediklerim:
- Bu yeni çimleri kışa girmeden biçmek gerekir mi yoksa böylece bırakıp ilk biçimi ilkbaharda mı yapmalıyım?
- Çim alanımı ilkbahar başında ve yaz ortasında olmak üzere iki kere gübreledim. Kışa girerken de aynı çim gübresini kullanabilir miyim? Bauhaus'da fosfat oranı yüksek kış gübresi satılıyor ve satıcı kışın bunun kullanılması gerektiğini söyledi, doğru mudur?
- Yeni ektiğim alanı da aynı şekilde gübrelemeli miyim ? O alana gelişmesi açısından yapmam gereken özel ve farklı birşey var mı?
Teşekkürler 
|
Biçime uygun yüksekliğe gelirse biçersiniz, ki mutlaka gelecektir. Acele etmeyin. Kış boyunca da uzarsa biçersiniz. Kışın çim biçilmez diye birşey yok. Hatta çim uzun bir durumdayken kar altında kalırsa canınız sıkılır. Yeni tesis edilen çim biçilmeden bırakılırsa gelişmez, kardeşlenip kaplaması zorlaşır, zayıflar.
İlk biçim sonrası silindirleme yapmayı unutmayın ancak alan nemliyken silindir sokmayın, tesviyeyi bozarsınız.
Yazın kullandığınız gübrenin oranlarını yazarsanız şimdi kullanıp kullanamayacağınızı söylerim. Üzerindeki NPK oranını yazmalısınız. worker 13-16-8 diye yazmış ya onun gibi bir rakam üçlüsü bulacaksınız pakette o değerleri vermenizi rica ederim. ( Hiç bilmediğinizi varsayarak açıkladım, bilginiz varsa kusuruma bakmayın.)
Gübreyi bütün alana verirsiniz. O alanın gelişmesi için deniz yosunu preparatları uygulayabilirsiniz. Çim aktivatörü turf set de işinize yarayacaktır. Nem ve serin hava bir araya gelince bazı mantari hastalıklar da ortaya çıkar, dikkatli olmalısınız. İlk biçimi yapana kadar yabancı otları sökmeyin, onların köküyle birlikte çimi de çekersiniz. Gerekliyse toprak hizasından keskin bir bıçakla kesin.